Wat hebben Test Aankoop en Getest op kinderen gemeen? Het uittesten van allerlei (kinder)producten! Test Aankoop onderwierp in december een ...

Slaaplekker en ...veilig!

Wat hebben Test Aankoop en Getest op kinderen gemeen? Het uittesten van allerlei (kinder)producten! Test Aankoop onderwierp in december een hele reeks babymatrassen aan een grondige test. Daaruit bleek dat 7 van de 16 geteste babymatrassen de veiligheid van het kind niet volledig garanderen. Dat kan toch niet? Wie wel erg goed scoort in de test is IKEA. De IKEA Himlavalv 3D komt als 'beste resultaat van de test' uit de bus en IKEA Krummelur blijkt de 'beste prijs-kwaliteitverhouding'. 

 

Slapen: dat doe je niet alleen lekker, maar liefst ook veilig! En dat kan helemaal met deze IKEA Himlavalv 3D matras. De matras onderging met succes zware veiligheidstesten en kwam als beste uit het Test Aankoop-onderzoek. Niet enkel veilig, maar ook comfortabel. Daar zorgt de elasticiteit van het materiaal voor. De open structuur van de matraskern zorgt er dan weer voor dat de lucht kan circuleren. 

 De hoes rondom deze matras is makkelijk afneembaar én wasbaar. Let op: er is geen treklipje aan de rits. Niet om het je moeilijk te maken, wel voor extra kindveiligheid. Openritsen doe je heel makkelijk door een paperclipje te bevestigen. Vergeet die na afloop wel weer niet te verwijderen. De kern kan eenvoudig worden afgespoeld met lauw water. De afgespoelde matras mag je gewoon aan de lucht laten drogen. Handig, want zo'n babymatras durft al eens nat te worden...

 

 

Bovendien is deze matras (net zoals alle andere IKEA-matrassen) vrij van chemische brandvertragers, tenzij die door de nationale wetgeving vereist zijn. IKEA streeft ernaar materialen te gebruiken met brandvertragende eigenschappen, zoals vezelbarrières.

 

Deze matras is geschikt voor alle bedjes met een binnenmaat van 60 x 120 cm. Je koopt deze matras hier voor € 119 bij IKEA.

 

Hou de blog in de gaten, want deze week zoeken we een proefkonijn om er eentje uit te testen!

Slaapwel!