Onze ontdekking van het jaar: de Checkpad van Gezinnig. En ja, we weten dat het jaar nog maar net begonnen is. Maar goed begonnen, is half g...

Check! Check! Check!

Onze ontdekking van het jaar: de Checkpad van Gezinnig. En ja, we weten dat het jaar nog maar net begonnen is. Maar goed begonnen, is half gewonnen! En daar helpt deze geweldige Checkpad ├ęcht bij. Gedaan met vragen of de tandjes al gepoetst zijn, of de pyjama al aan is, of de tafel al gedekt is, of het huiswerk al gemaakt is. De Checkpad neemt het van je over. 

Hoor je jezelf soms ook niet graag bezig? Zijn je tanden al gepoetst? Heb je je kleren al aan? Doe je pyjama nu aan. Ben je al naar het toilet geweest? Maak eerst je huiswerk. Gezinnig heeft een vrolijke, gekleurde en eigenlijk heel erg simpele oplossing: de Checkpad. Deze dagplanner heeft 2 kanten: eentje voor de ochtendroutine en eentje voor de avondroutine.

 

Bij de Checkpad zitten 54 ronde magneetjes voor alle mogelijke taakjes: opstaan, bed opmaken, gordijnen open of dicht doen, lichten uitdoen, aankleden, wassen, ontbijten, drinken, jas aantrekken, spelletjes spelen, lezen, huisdieren verzorgen, haren wassen, rustmoment, ... Sommige magneetjes zitten er dubbel in, zodat je die kan gebruiken voor de ochtend- en avondroutine zonder magneetjes te moeten verplaatsen.

 


Het concept is erg eenvoudig. Voor kleine kinderen bepaal jij de taakjes van de ochtend of de avond (of eender welk moment je de Checkpad wil gebruiken). Grotere kinderen kunnen zelf hun taakjes uitkiezen en de magneetjes opkleven. Elien (9 jaar) heeft de Checkpad voor ons uitgetest. Deze Checkpad is dus ook perfect geschikt voor grotere kinderen (en ook voor volwassenen, daar ben ik van overtuigd, ik wil er stiekem ook eentje voor mezelf). Wanneer een taakje uitgevoerd is, dan kan je aan het wieltje draaien. Gekleurd = moet nog gedaan worden, wit = taakje is in orde staat in de handleiding. Elien draaide het om: wit = moet nog gebeuren, gekleurd = volbracht. Echt een tof concept! En al die dagelijkse klusjes worden nu een leuke uitdaging. Geen gezeur meer. Het draaien aan het wieltje is zo leuk, dat de taakjes in 1 2 3 volbracht zijn. Wij zijn fan! 


We misten 2 magneetjes: eentje voor de jeugdbeweging en eentje voor huiswerk op de computer (Bingel). Maar dat is geen probleem: er zitten 4 blanco magneetjes bij waarop je met een cd-marker zelf een symbooltje kan tekenen.


De checkpad kost € 24,95 en is hier verkrijgbaar in 2 kleurtjes: blauw en rood.