Gestart in het 1ste leerjaar? De handige schrijfkoffer van Jules helpt je de schrijfbewegingen te oefenen. Met de uitwisbare schrijfkaarten ...

Met Jules naar het 1ste

Gestart in het 1ste leerjaar? De handige schrijfkoffer van Jules helpt je de schrijfbewegingen te oefenen. Met de uitwisbare schrijfkaarten oefen je samen met Jules het schrijven van rondjes, strepen en krullen. Een goede voorbereiding op het schrijven op school. Wij zetten Lander aan het werk!


"De koffer lijkt op een kartonnen boekentasje en bevat verschillende stevige kartonnen kaarten, een stift en een boekje met wat uitleg. De bedoeling is dat de kleuter aan de slag gaat met de speciale stift op de kaarten. De kaarten bevatten kleurrijke prenten, een voorbeeldmotief en dan stippellijnen waarop je kind dan het patroon kan oefenen. Ze kunnen de kaarten steeds opnieuw gebruiken omdat de stift van de kaarten kan verwijderd worden. Handiger dan de gewone oefenboekjes dus. Het stimuleert de pengreep, de fijne motoriek en de oog-handcoördinatie", vertelt mama Maider.

"Op de koffer staat dat dit voor de leeftijd van 3 tot 5 jaar is. Maar onze 6-jarige vond dit ook nog heel fijn. De kleurrijke kaarten spreken aan en zijn heel afwisselend. De ene keer moeten ze een streepje trekken, de volgende kaart krullen, dan weer bollen, ... Allerlei vormen komen aan bod."

"Ik miste eerst in de koffer het sponsje. Maar die zat verstopt in het stopje van de stift. Het wegvegen van de gemaakte lijnen op de kaarten gaat heel makkelijk en dat vond de zesjarige nog één van de leukste dingen om te doen. Het heeft dan ook iets “magisch” natuurlijk een zwarte stiftstreep simpel wegvegen met een sponsje. Het sponsje had wel iets groter mogen zijn, want na een paar poetsbeurten blijven er wat zwarte vegen achter."

 


"De patronen volgen is fijn, maar de kaarten stimuleren ook andere creativiteit. Hij vond het namelijk ook leuk om andere dingen op de kaarten bij te tekenen. Deze koffer is handig om mee te nemen, maar ook om gewoon thuis te oefenen. Kortom: een interessante koffer ter voorbereiding naar het eerste leerjaar."


 

Je haalt deze koffer voor € 14,99 in huis.


Meer weten?
https://www.standaarduitgeverij.be