We starten de zomervakantie met druilerig weer. Ideaal weer voor kleur-, doe-, spelletjes-, en weetjesboeken. Standaard Uitgeverij heeft hee...

Spelenderwijs leren

We starten de zomervakantie met druilerig weer. Ideaal weer voor kleur-, doe-, spelletjes-, en weetjesboeken. Standaard Uitgeverij heeft heel wat nieuw materiaal klaarliggen. Tijd voor een test!

De kleurblokken zijn een vaste waarde bij Standaard Uitgeverij. De tekeningen zijn gedrukt op stevig papier zodat ze zowel met kleurpotloden, waterverf, wasco’s als stiften kunnen worden ingekleurd. Je kan kiezen uit verschillende thema's: eenhoorns, prinsessen, boerderij, ...

"Deze kleurblokken werden getest door mijn driejarige kleuter. Hij kleurt heel graag en kan dit ook best goed binnen de lijntjes. Het ene kleurblok gaat over piraten, ideaal voor mijn jongens. Het tweede kleurblok gaat over de boerderij, even ideaal voor mijn jongens 🙂Beide thema's zijn leuk voor coole jongens en stoere meiden. Op de boeken staat dat de aanbevolen leeftijd 5+ is. Ik denk dat dit te maken heeft met de vrij gedetailleerde tekeningen. Jongere kinderen kunnen hier uiteraard ook mee aan de slag", vertelt mama Maider."De boekjes hebben elk 24 mooie kleurplaten. De blaadjes zijn gemaakt uit stevig papier. De uitgeverij belooft dan ook dat dankzij dit stevig papier je aan de slag kan met kleurtjes, krijtjes, waterverf en stiften. Wij hebben de kleurtjes en de stiften uitgetest. Zoals verwacht werkt het prima met kleurtjes maar ook met stiften! Wanneer we het blaadje omdraaien, kan je zo goed als niets zien op de achterkant ook niet bij donkere kleuren. Het wordt dus ook niet doorgedrukt op de volgende pagina."


De kleurblokken kosten € 4,50 per stuk en zijn verkrijgbaar in verschillende thema's: eenhoorns, boerderij, piraten en prinsessen.

Met de spelletjesboeken zullen kinderen ook gegarandeerd plezier beleven. Talrijke spelletjes komen aan bod: zoek de verschillen, doolhoven, schaduwen herkennen, sudoku’s, … Voor uren plezier!

"Deze spelletjesboeken werden getest door mijn vijfjarige die volgend jaar zal starten in het eerste leerjaar. Op de achterkant staat als aanbevolen leeftijd 4+. Onze driejarige was ook heel nieuwsgierig naar de boekjes en kwam algauw meekijken. Ook voor hem zijn de opdrachtjes fijn om mee te tellen en kijken. De boeken bieden veel variatie aan: doolhoven, schaduwen zoeken, cijfers verbinden, puzzels afmaken, verschillen zoeken, ... Via deze leuke spelletjes werkt hij spelenderwijs aan ruimtelijk inzicht, fijne motoriek, tellen, patronen, logisch denken, ...""Sommige opdrachten zijn wat makkelijk voor hem, maar dan kan je er eventueel een extra vraag aan koppelen, vb. welke cactus heeft links een bloem op? Tel alle vogel op, wat als er nu 2 wegvliegen? Andere opdrachten bieden dan weer voldoende uitdaging, bijvoorbeeld de annanassen-sudoku. Het is fijn en verbazend om te zien hoe ver je kinderen op deze vlakken staan. De boeken bestaan uit leuke kleurrijke tekeningen: van hippe lama's tot vrolijke cactussen, van bange monsters tot dolle draken. De boeken vragen wel wat ondersteuning van mama of papa aangezien de kinderen zelf de opdracht niet kunnen lezen. Maar zo kan je zelf snel merken welke dingen bij je kind al vlot gaan en welke nog oefening vragen."


Deze spelletjesboeken kosten € 4,99 per stuk. Er zijn verschillende thema's: katten, jungle, eenhoorns en monsters.

"Tijdens de covid 19 lockdown waren deze boeken ook heel welkom geweest. Maar nu de grote vakantie begonnen is, zullen we ze vast nog vaak vastnemen", zegt Maider nog.
   


Meer weten?
https://www.ballonmedia.com