De grens met Frankrijk gaat voor ons terug open op 15 juni. Dus maakt Nausicaa zich klaar om vanaf 4 juni bezoekers op een veilige manier de...

7 redenen om Nausicaá te bezoeken

De grens met Frankrijk gaat voor ons terug open op 15 juni. Dus maakt Nausicaa zich klaar om vanaf 4 juni bezoekers op een veilige manier de maritieme wereld te laten ontdekken of herontdekken. Zo moet je er onder andere online tickets reserveren, regelmatig je handen ontsmetten langs het parcours en vanaf 11 jaar een mondmasker dragen. Tijdens de lockdown hebben ze er alvast niet stilgezeten, zo werden er een aantal nieuwe pinguïns geboren.

7 redenen om Nausicaá komende zomer te bezoeken?

1. Een leuke uitstap met je eigen bubbel
Nausicaá, het Nationaal Zeecentrum, is leuk voor jong en oud. De kleinsten kijken uiteraard hun ogen uit in dit onderwaterparadijs, maar voor studenten en volwassenen valt er ook veel te ontdekken: het leven in de diepzee, de biodiversiteit en nog veel meer.

2. Het grootste aquarium van Europa
De mysterieuze onderwaterwereld bewonderen kan in het grootste aquarium van Europa via een glazen wand zo groot als een bioscoopscherm. In het gigantische aquarium met 10.000 m3 water leven duizenden dieren: grijze haaien, mantaroggen, adelaarsroggen en grote scholen vissen. Via de onderwatertunnel maken bezoekers een onderwatertocht in het hart van de oceaan en ontmoeten zo het leven in de diepzee. Als een van de veiligheidsmaatregelen is het parcours door Nausicaa nu eenrichting geworden. 3. Snel bereikbaar vanuit Vlaanderen
Nausicaá ligt bij Boulogne-sur-Mer, even ten zuiden van Calais, snel en gemakkelijk bereikbaar vanuit Vlaanderen.

4. De ideale plek om te leren en te begrijpen
Nausicaá is een modern centrum met geanimeerde exposities, tijdelijke tentoonstellingen, voordrachten, films en pedagogische programma’s. Speels, maar ook educatief en wetenschappelijk onderbouwd en vooral gericht op de relatie tussen mens en zee.

5. Nieuwe meeslepende show over klimaatverandering
De meeslepende show ‘Oceaan en klimaat’ zal binnenkort openen. Via nieuwe technologieën biedt Nausicaá zijn bezoekers een 3D-reis door tijd en ruimte aan om de effecten van klimaatverandering beter te kunnen waarnemen.6. Een centrum met een boodschap
Nausicaá heeft ook een boodschap klaar voor zijn bezoekers: het behoud van de biodiversiteit is van levensbelang voor onze planeet en zijn bewoners. De oceanen spelen hierin een cruciale rol. De biodiversiteit, de rijkdommen en voorraden van de oceanen moeten beschermd worden, actie tegen de klimaatopwarming is nodig.

7. Combi met weekendje Opaalkust: aanrader
Voor wie liever een weekend op stap gaat, is de Opaalkust een interessante regio om te ontdekken en te genieten. De regio zit vol verrassingen, zowel op het vlak van natuur, gastronomie, architectuur als cultuurbeleving. Boulogne-sur-Mer heeft een grote vissershaven, uitgestrekt strand en is een boeiende stad met o.a. een bovenstad met oude vestingen, veel historische gebouwen en een levendig stadscentrum.De tarieven voor een bezoek zijn: € 26,50 voor iedereen vanaf 12 jaar. € 19,95 voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Gratis voor kinderen jonger dan 3. 


Meer weten?
www.nausicaa.nl


Foto's?
Nausicaa