Sinds gisteren mag het Wildpark  van  het  Domein  van  de  Grotten  van  Han opnieuw bezoekers ontvangen! Ook de zes kleine wolvenbaby’s zi...

Herbron in het grootste Wildpark van België

Sinds gisteren mag het Wildpark  van  het  Domein  van  de  Grotten  van  Han opnieuw bezoekers ontvangen! Ook de zes kleine wolvenbaby’s zijn er helemaal klaar voor om nieuwsgierig hun omgeving te verkennen!

Na verschillende weken “blijf in uw kot!” snakt iedereen naar een verandering van sfeer! Het Domein heeft alles tot in de puntjes voorbereid om haar bezoekers een verkwikkend moment van ontspanning en plezier te bieden in het hart van de Ardeense natuur.

Het Wildpark is met haar 250 ha het grootste natuurlijke dierenpark van België! Tijdens een ontspannende wandeling van 2,5, 5,5 of 7 km sta je oog in oog met de verschillende Europese diersoorten. Van het schattige marmotje tot de imposante oeros. Het is het enige park in België waar je de Big 5 van Europa kan ontdekken: de lynx, de wolf, de bruine beer, de bizon en de veelvraat. Deze laatste heeft een reputatie om “u” tegen te zeggen: een lieflijk uiterlijk, maar gevaarlijker dan de meeste roofdieren!


Profiteer je liever van de geneugten van de natuur op een relaxte manier? Stap dan aan boord van één van onze Safari-cars. De chauffeur-gids zorgt voor een aangenaam en leerrijk bezoek!

De nieuwe start gaat gepaard met met nieuw leven. Eerst was er mama veelvraat die onlangs 2 kleintjes op de wereld heeft gezet. Ze groeien als kool en tonen nu al het flinke karakter waar de soort zo om bekend (lees: berucht!) staat! En al snel volgde de poolwolvenfamilie, die met de komst van de pups vandaag uit 14 individuen bestaat! De zes broers en zusjes verkeren allemaal in uitstekende gezondheid en worden van dichtbij opgevolgd door mama Keysa en papa Geri. Het alfa koppel zorgt met alle liefde van de wereld voor hun kroost!

Deze week staat er een check door de verzorgers op het programma om de wolfjes grondig te onderzoeken,  wegen,  vaccineren en  ook  een  chip  te  plaatsen.  Maar  ondertussen  spelen  en ravotten  de  deugnieten  volop  met  hun  neven  en  nichtjes  en  met  elkaar!  Een  vertederend spektakel waar bezoekers vanaf 21 mei van kunnen genieten!


Het Domein heeft elke maatregel in acht genomen om de bezoeken in alle veiligheid door te kunnen   laten   gaan.   Sinds   2   weken   zijn   verschillende   teams   bezig   met   de logistieke voorbereidingen om een veilige en fijne beleving te bieden:
* online ticketing uitsluitend via de site met een quota systeem (beperkt aantal tickets per dag)
 * masker verplicht in de Safari-car en tram
* logistieke aanpassing van de plaatsen in de voertuigen
* desinfectering van de voertuigen na ieder traject
* respecteren van social distancing
* installatie van desinfecterende gel op de hele site en regelmatige desinfectering van de toiletten
* aanwezigheid  van  Rangers  op  het Wandelpad  in  het  Wildpark  om bijeenkomsten  te voorkomen


Meer weten?
https://grotte-de-han.be/nl

Foto's?
Grotten van Han