" Een lange autorit voor de boeg? Uren wachten in de luchthaven? Met dit bordspel van F.C. De Kampioenen wordt dat dolletjes! " Zo...

5 spelen in 1

"Een lange autorit voor de boeg? Uren wachten in de luchthaven? Met dit bordspel van F.C. De Kampioenen wordt dat dolletjes!" Zo zou dit blogbericht beginnen. Maar het liep anders. We maken deze zomer geen lange autoritten én het vliegtuig nemen naar een verre en zonnige bestemming doen we ook zeker niet. Maar... het Reisspelletjesboek blijft wel een musthave. Voor in je eigen achtertuin! Of voor op je terras.

Hier zijn we grote fan van F.C. De Kampioenen, dus dit reisspelletjesboek is een absolute voltreffer. Vijf leuke bordspelen met Boma, Carmen, Pascalleke, Doortje, Xavier, Bieke, ... als hoofdrolspelers:
- dammen
- ganzenbord
- mens (lees: Carmen) erger je niet
- doolhof
- slangen en ladders

Super handig. 1 boek met vaste dobbelstenen in het midden, kleine zelfklevende pionnen vooraan in het boek die blijven kleven op het bordspel én 5 verschillende spelen. De spelen zijn erg eenvoudig. Elk spel wordt ingeleid met een korte Kampioenen introductie. En de spelregels worden kort en simpel uitgelegd.


Geen geloop achter de dobbelstenen, want die hangen vast aan het boek. 2 dobbelstenen in het midden. Super handig. En erg leuk om eens te draaien aan dobbelstenen in plaats van te gooien. En je kan ze niet kwijtspelen, deze dobbelstenen. Je moet er niet naar zoeken wanneer X of Y ze te ver weggooit en je moet er niet achteraan hollen.


Het boek neemt niet veel plaats in je reiskoffer, want dat is eigenlijk de bedoeling. Dat je dit reisspelletjesboek meeneemt op vakantie. Dat kan deze zomer misschien nog naar de zee, de Ardennen of wie weet één van de buurlanden. Maar het is ook gewoon super gezellig om deze spelletjes in de tuin te spelen. Wij hebben er ons al uren mee geamuseerd. Het neemt nauwelijks plaats in, alles zit compact bij elkaar, het zijn leuke en herkenbare spelen mét de Kampioenen. Handig en leuk.


Zijn jullie niet zo zot van de Kampioenen? Geen probleem. Er is ook een versie voor de paar mensen die geen fan zijn. :-) Een dierenwereld vol spelletjes. Dit leuke kartonboek heeft spelletjes over bedreigde diersoorten:
- pandadam
- zeeheldenbord
- ijsbeer-toch-niet
- amazonedoorhof
- volg-de-bijtjes


Deze reisspelletjesboeken koop je voor € 16,99 bij je boekhandel. Echt 2 toppertjes als je het ons vraagt!


Meer weten?
https://www.standaarduitgeverij.be/boek/een-dierenwereld-vol-spelletjes-9789002270383/
https://www.standaarduitgeverij.be/boek/reisspelletjesboek-9789002270451/