Op 27 maart startte de 'Lees in uw kot'-actie van Standaard Uitgeverij, waarbij elke dag twee gratis stripalbums worden aangeboden. ...

Lees in uw kot

Op 27 maart startte de 'Lees in uw kot'-actie van Standaard Uitgeverij, waarbij elke dag twee gratis stripalbums worden aangeboden. Aangezien deze actie speciaal gericht is op schoolgaande jeugd, bestaat het aanbod telkens uit een album gericht op de lagere school en een album voor middelbare scholieren. Daarnaast is er ook een permanent aanbod van 10 AVI-strips om het leren lezen te stimuleren. 


Om dit aanbod zo toegankelijk mogelijk te maken, werd de actie opgezet in samenwerking met Uitgeverij Van In, Die Keure, Pelckmans, Plantyn en Averbode, zodat de strips niet alleen op het eigen digitale platform Yieha te vinden zijn, maar ook op alle digitale leerplatformen, zoals bijvoorbeeld Bingel. 


In de eerste week na de lancering werd er reeds een verdubbeling vastgesteld van het aantal gelezen boeken of strips op Bingel: van gemiddeld 85.000 lezers per dag naar 154.000 op de eerste dag van de actie. Na twee weken zijn er ondertussen al ruim één miljoen albums gelezen via de verschillende platformen!
De jeugd is het lezen nog niet verleerd... Meer weten?

www.leesinuwkot.be

Foto's
Standaard Uitgeverij