Moppereend is het Prentenboek van het Jaar 2020. Na het (voor)lezen van dit boek van Joyce Dunbar en Petr Horáček krijgen donkere wolken gee...

Proefkonijn gezocht: Moppereend

Moppereend is het Prentenboek van het Jaar 2020. Na het (voor)lezen van dit boek van Joyce Dunbar en Petr Horáček krijgen donkere wolken geen vat meer op je. Vier de vrolijkheid mee met de prentenboekenmakers en het prentenboek plus voorleesknuffel.


Eend is mopperig. Haar vijver is opgedroogd en ze wordt achtervolgd door een grijs wolkje dat boven haar hoofd steeds donkerder en groter wordt. Kan Hond, Varken, Schildpad, Geit of Konijn haar opkikkeren?

De Engelse schrijver Joyce Dunbar heeft al meer dan zeventig boeken gepubliceerd, vooral voor kinderen. Moppereend maakte ze samen met illustrator en prentenboekenmaker Petr Horáček. Hij groeide op in Tjsecho-Slowakije en woont tegenwoordig in het Verenigd Koninkrijk. Bij Lemniscaat verschenen van hem onder meer Het lied van de blauwe pinguïn, Gulzige Geit, Gekke Geppie Gans en Zo mooi zijn dieren.

Getest op kinderen zkt een kleine moppereend om dit prentenboek te ontdekken. Je krijgt het boek én de voorleesknuffel. Iets voor jou? Stel je dan snel kandidaat. Dat kan op de blog zelf, per mail naar getestopkinderen@gmail.com of via de Facebookpagina https://www.facebook.com/getestopkinderen. Geef je naam en leeftijd en vertel waarover jij wel eens durft mopperen. Reageren kan tot en met dinsdag 11 februari.  

Het boek mét voorleesknuffel is te koop voor € 17,99 bij de boekhandel in je buurt!


Meer weten?
https://www.lemniscaat.nl/boeken/moppereend/
www.joycedunbar.com

www.petrhoracek.co.uk