Barbie® lanceert Wellness-collectie die meisjes spelenderwijs laat kennismaken met de voordelen van ‘selfcare’. De collectie helpt meisjes e...

Barbie® lanceert Wellness-collectie

Barbie® lanceert Wellness-collectie die meisjes spelenderwijs laat kennismaken met de voordelen van ‘selfcare’. De collectie helpt meisjes een dagelijkse routine te ontwikkelen die hun emotionele welzijn ten goede komt en spitst zich toe op drie thema’s: meditatie, fysiek welzijn en ‘selfcare’. Breathe with Me Barbie is een meditatiepop die mindfulness hoog in het vaandel draagt. Aan de hand van vijf oefeningen met licht- en geluidseffecten inspireert ze meisjes om zelf te mediteren.

Barbie, het wereldbekende icoon en de meest diverse pop op de markt, lanceert een nieuwe collectie Wellness-poppen. Omdat meisjes steeds meer bezig zijn met hun emotionele welzijn, bijvoorbeeld via yoga en meditatie (respectievelijk +63% en +90 % in de voorbije vijf jaar), laat Barbie hen in 2020 al spelend kennismaken met de voordelen van ‘selfcare’.

Met behulp van leuke producten die meerdere zintuigen prikkelen, ontdekken meisjes de vele facetten van de wellnesswereld en kunnen ze de trends op dat vlak in hun eigen leefwereld naspelen. Denk maar aan een meditatiesessie of een dagje ontspannen in een kuuroord.

Lisa McKnight, SVP en Global Brand Manager van Barbie: “Als merk houden we altijd de vinger aan de pols. Daarom zijn we ook bijzonder trots op onze nieuwe Barbie Wellness-collectie, die inspeelt op de wellnesstrends die meisjes thuis, op school en daarbuiten te zien krijgen. Meditatie, gezichtsmaskertjes ... Elke Barbie-pop richt zich op een ander facet en laat zien hoe leuk het is om goed voor jezelf te zorgen.

Barbie® Fashionista™ Breathe with me Barbie
(vanaf lente 2020)

- Met licht- en geluidseffecten toont deze meditatiepop hoe ze het liefst haar batterijen oplaadt. Inclusief pop, puppy en vier wolkemoji’s als hulp bij de meditatie.
- Druk op de knop van de halsketting voor een van de vijf meditatieoefeningen, inclusief licht- en geluidseffecten.
- Breathe with Me Barbie draagt aangename loungewear en is extra flexibel, waardoor ze realistischere houdingen kan aannemen.
- De puppy helpt de pop bij het visualiseren: steek een van de vier wolkemoji’s (Love Rainbow, Sad Rain, Happy Sunshine of Grumpy Red) in het kopje van het dier om een emotie uit te drukken. Verwissel de emoji’s om een andere emotie te tonen.

Barbie® Spa Doll
(vanaf lente 2020)
- Met tal van accessoires stimuleert deze Barbie-kuuroordpop in comfortabele, chique kleding meisjes om verhalen te verzinnen en na te spelen.
- Sommige accessoires zijn uitgerust met een handgreep, zodat de Barbie®-pop ze kan vastnemen tijdens het rollenspel, terwijl andere accessoires, zoals het komkommermasker, ook geschikt zijn voor de puppy.
- Met een badeendje, een tijdschrift, een borstel, een handdoek, een doosje bruisballen en een kaars geniet Barbie vast van een dagje vol verwennerij.
- Ook Barbies huisdier wordt in de watten gelegd: ze hebben beide een eigen komkommeroogmasker en ook de puppy kan het nekkussen gebruiken.
- De pop beschikt over elf ‘gewrichten’ bij de nek, schouders, ellebogen, polsen, heupen en knieën, waardoor ze realistischer beweegt. Barbie® Wellness Dream
(vanaf lente 2020)
- Barbie kan voor het slapengaan ontspannen met een kopje chocolademelk, haar dagboek, haar gsm en haar laptop.
- Dankzij een droomkussen dat ze kunnen delen en elk een slaapmaskertje zullen Barbie en haar puppy snel in dromenland zijn.
- Barbie draagt dromerige loungewear met een tropische print van bladeren en roze pantoffels. Dankzij elf ‘gewrichten’ bij de nek, schouders, ellebogen, polsen, heupen en knieën beweegt ze realistischer. Barbie® Spa Day Fitness Doll
(vanaf lente 2020)
- Deze fitnesspop met bijbehorende accessoires toont hoe ze het liefst haar batterijen oplaadt. De set omvat een pop, een puppy en negen thema-accessoires, waaronder een yogamat, een hoelahoep, een horloge en een waterfles. Zo kunnen kinderen een herkenbaar moment van ‘selfcare’ naspelen.
- De pop draagt sportieve kleding en moedigt kinderen om verhalen te verzinnen met behulp van de vele accessoires.
- Sommige accessoires zijn uitgerust met een handgreep, zodat de pop ze kan vastnemen tijdens het rollenspel, terwijl andere accessoires, zoals de kleinere gewichten, ook geschikt zijn voor de puppy.Barbie® Fizzy Bath Bathtub Playset
(vanaf lente 2020)

- Deze set bestaat uit een pop, een puppy, een badkuip en accessoires voor een heerlijk schuimbad.
- Vul de badkuip met water, zet de pop erin en voeg een zakje badschuim met glitters toe voor lekker veel schuim, net zoals in een echt kuuroord.
- Inclusief een badplank, badproducten, een zachte spons, een rugborstel en een handdoek.
- De pop draagt badkleding en een wikkelhanddoek en is extra flexibel, waardoor ze realistischere houdingen kan aannemen. Barbie® Spa Day Face Mask Playset (vanaf herfst 2020)
- Deze set van meer dan vijftien accessoires met Barbie®-pop, puppy, gezichtsmasker en kuuroordscène stimuleert ‘selfcare’.
- Het kuuroord bestaat uit een werk- en opslagruimte, een stoel en een hondenmandje. Kinderen kunnen hun pop puistjes geven met de meegeleverde stift en haar in de stoel laten ontspannen terwijl ze een gezichtmasker voorbereiden.
    Deze set omvat ook drie potjes klei en bijbehorende kommetjes: kies er eentje en vul de vorm met het lepeltje. Druk aan, open en leg het masker op het gezicht van de pop. Maak er ook één voor de puppy. Wanneer het gezichtsmasker verwijderd wordt, zijn de puistjes verdwenen. Barbie® Mani-Pedi Playset (vanaf herfst 2020)
- Deze Mani-Pedi Playset met pop, puppy en nagelsalon stimuleert ‘selfcare’ door middel van veranderende kleuren en een kuuroordachtige omgeving.
- Kinderen kunnen hun pop in de stoel laten plaatsnemen (dankzij de kniegewrichten) en haar voeten in het voetenbadje steken. Vul het badje met water en voeg een van de twee meegeleverde zakjes schuim toe voor een echt wellnessgevoel.
- Droog haar voeten af met de handdoek en geef haar vinger- en teennagels een ander kleurtje met behulp van de spons en water.
- Op het bankje met houtlook is plaats voor de manicure- en pedicureset. Hier kan de puppy ook even uitrusten. 
Foto's?
Mattel