Vanaf voorbije vrijdag is het jeugdboek Koning van Katoren van Jan Terlouw te geef voor € 2. De campagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ hee...

Koning voor € 2

Vanaf voorbije vrijdag is het jeugdboek Koning van Katoren van Jan Terlouw te geef voor € 2. De campagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboekklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken.

Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen. In de afgelopen jaren zijn er ook boeken gedoneerd aan projecten op het gebied van bijvoorbeeld leesbevordering en bestrijding van kinderarmoede.

Koning van Katoren
De zeventienjarige Stach droomt ervan om koning van het land van Katoren te worden. De oude koning is zeventien jaar geleden overleden en er is nog steeds geen opvolger gevonden. De zes ministers die het land – tijdelijk – besturen geven Stach zeven opdrachten. Als Stach erin slaagt die te vervullen, wordt hij de nieuwe koning van Katoren. Maar zoeken de ministers eigenlijk wel een nieuwe koning?

Lijst van deelnemende boekhandels
De groene waterman/Antwerpen
Ludittes/Antwerpen
De Reyghere/Brugge
De Brugse boekhandel/Brugge
Raaklijn/Brugge
Passa Porta/Brussel
Guimard/Brussel
Etiket/Deerlijk
Letters&co/Deinze
Walry/Gent
Malpertuis/Genk
Grim/Hasselt
Het voorwoord/Heist-op-den-Berg
Van Sande/Herentals
Jojo/Kapellen
Boekenhuis Theoria/Kortrijk
Barboek/Leuven
De kleine Johannes/Leuven
Doekjes en broekjes/Leuven
Gobelijn strips/Leuven
Plato/Leuven
De zondvloed/Mechelen
Pardoes/Mechelen
Salvator/Mechelen
Boekuil/Mortsel
Corman/Oostende
De zondvloed/Roeselare
’t oneindige verhaal/Sint-Niklaas
Naboekov/Sint-Truiden
Plato/Tienen
De oude linden/Tongerlo
Jeukiboek/Zedelgem
Beatrijs /Oudenaarde
Dreamland/Alle vestigingen
Fnac/ Gent-Antwerpen-Aalst-Brugge-Wijnegem-Leuven
Standaard boekhandel/Alle vestigingen
Toy Champ/Alle vestigingen
Supra Bazar/ Alle vestigingen
Multibazar/Alle vestigingenMeer weten?
http://geefeenboekcadeau.nl