Heb je 5 seconden? Dan is dit spel gegarandeerd iets voor jullie! <5 seconden> is een razendsnel woordspel voor snelle denkers. Drie d...

Heb je een paar seconden?

Heb je 5 seconden? Dan is dit spel gegarandeerd iets voor jullie! <5 seconden> is een razendsnel woordspel voor snelle denkers. Drie dingen opsommen in 5 seconden tijd, dat is toch kinderspel? Of niet? 

Het spel is erg eenvoudig: je krijgt 5 seconden om 3 dingen op te sommen die de vraag op het kaartje beantwoorden. Leg alle kaartjes op een stapel. Kies een kleur. Er zijn 6 pionnen voor 6 deelnemers. Iedere speler krijgt 2 PAS-kaarten en 2 wissel-kaarten. Zet de timer klaar.

De jongste speler mag beginnen. De speler rechts van deze speler neemt de bovenste kaart en leest die hardop voor. Meteen daarna draait hij/zij de timer om. Nu heeft de speler 5 seconden tijd om de drie antwoorden te geven.


Gelukt binnen de tijd? Dan mag het pionnetje één vakje vooruit. 
Niet gelukt binnen de tijd? Dan blijft je pion staan en is de volgende aan de beurt. Die speler krijgt 5 seconden om dezelfde vraag te beantwoorden. Maar... de antwoorden van de vorige speler mogen niet meer gebruikt worden. Wie als eerste op het vakje FINISH komt, is de winnaar van het spel. 

Ohja, je kan nog passen of wisselen. Van zodra de vraag gelezen is, kan je PAS of WISSEL roepen. Bij PAS, moet de speler links van je in jouw plaats antwoorden. Bij WISSEL krijg je een nieuwe vraag.

Er zitten 376 kaarten in de doos, waarvan 200 junior vragen en 552 vragen voor het hele gezin). Wat voorbeeldjes?
* Noem 3 dingen die je kunt knippen
* Noem 3 superhelden
* Noem 3 dingen die eieren leggen
* Noem 3 dingen die je doet voordat je naar bed gaat
* Noem 3 huishoudelijke klusjes
* Noem 3 huwelijksgeschenken


Je merkt het. Het is niet moeilijk, verre van. Maar 5 seconden, dat is niet lang. Echt niet! Het spel is hier een echte voltreffer! We spelen het regelmatig. Soms ook zonder spelbord. Gewoon als we heel even tijd hebben. 

Noem 3 dingen die 5 Seconden een top-spel maken:
* spannend
* uitdagend
* grappig

5 Seconden is verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van € 23,95 bij bijvoorbeeld Dreamland of bol.com. Geen plaats meer in de spelletjeskast? Dan is de reiseditie misschien wel een optie? Hetzelfde principe maar in een veel kleinere doos.


Meer weten?
https://megableu.com/nl/5-seconden-junior-kaarten.php