" Met een brandweerfan in huis waren we maar al te blij dat we het boek ‘Ik help de brandweer’ van Jonas Boets mochten testen. Mogelijk...

Stevig, mooi en interactief voor brandweermannen en -vrouwen!

"Met een brandweerfan in huis waren we maar al te blij dat we het boek ‘Ik help de brandweer’ van Jonas Boets mochten testen. Mogelijks moest ik nu een tijdje niet alle mogelijke brandhaarden in huis verzinnen die onze kleine brandweerman dan kwam blussen", vertelt mama Ellen.

"Het enthousiasme bij het ontvangen van het boek was zowel bij Emiel als mama groot. Dat zag er weer een mooi boek uit. Een leuk formaat en best wel dik. Helaas was het een korte eerste kennismaking, want de schooldag stond voor de deur. Thuis gekomen was er geen ontkomen meer aan, het boek moest én zou voorgelezen worden."
 
"We kennen uitgeverij oogappel van de reeks sprookjes van Xavier Deneux. Deze boeken zijn prachtig uitgegeven en dit is met het boek ‘Ik help de brandweer’ niet anders. De stevige bladeren kunnen kinderhandjes verdragen. De illustraties zijn speels en mooi en nemen je helemaal mee in het verhaal."


"Het boek is een interactief boek. Niet zo eentje waar je flapjes moet opendoen, maar eentje die je fantasie prikkelt en je laat meedoen. De klep van de brandweerhelm sluiten, de sirene laten loeien, je neus dichtknijpen voor de rook, de brandweerwagen besturen, de brandweerslang uitrollen, ... Onze brandweerman deed graag alles mee."


"De tekeningen illustreren het verhaal zo goed dat het boek ook leuk is om alleen te ‘lezen’. Na enkele keren voorlezen, kon Emiel het verhaal zelf vertellen en werd er weer duchtig verder geblust. Het kunnen meedoen met het verhaal zorgt ervoor dat het boek boeiend blijft. Het is niet gewoon een boek, maar wordt soms ook een stuk speelgoed. Dan rijdt Emiel in de brandweerwagen of rolt hij de brandweerslang uit om toch ergens in
huis een brandje te blussen. Het boek duikt hier dus regelmatig op in tegenstelling tot sommige andere boeken die niet altijd even erg aanspreken om ook alleen te lezen.
Het hoofdpersonage is brandweervrouw Finne. Dat maakt het boek wellicht ook voor
brandweermeisjes leuk, er zijn immers niet enkel brandweermannen. Een stevig, mooi en interactief boek!
"
Het boek is te koop voor € 15,99 in de boekhandel.


Meer weten?
https://www.standaarduitgeverij.be/boek/ik-help-de-brandweer-9789002266997/