Ketnet gaf hét startschot van een najaar om van te smullen met een spetterende show vol onthullingen over het najaar, leuke spelletjes, gloe...

Een najaar om van te smullen

Ketnet gaf hét startschot van een najaar om van te smullen met een spetterende show vol onthullingen over het najaar, leuke spelletjes, gloednieuwe beeldfragmenten en grappige video's, zoals de Carpoolkaraoke waar Karen Damen uit volle borst de #LikeMe-hits zingt.

Dierendetectives
Dierendetectives is een nieuwe internationale coproductie van Ketnet met Nederland (NTR) en Duitsland (NDR) waarin Zita Wauters en Junes Callaert hun acteerdebuut maken.

Een olifant redt een meisje van een verwoestende tsunami. Een groep dolfijnen beschermt een Australische familie die aan het zwemmen is tegen een dreigende haaienaanval. En een papegaai waarschuwt zijn baasje dat de baby bijna stikt. Toeval of niet? In Dierendetectives speuren Jamey (Junes Callaert) en Lina (Zita Wauters) samen met drie vrienden uit Nederland en Duitsland het internet af, doen ze experimenten en interviewen ze deskundigen. Net zolang tot ze het verhaal ontrafelen en antwoord hebben op de vraag: "Is dit dier een held?"

Vanaf zondag 15 september, elke zondag om 08.50 uur op Ketnet, Ketnet.be en de Ketnet-app.

 
De Blacklist
Op Eén gooit Tom Waes binnenkort de deuren open van de Special forces in Kamp Waes, maar op Ketnet is hij nu al terug met nieuwe afleveringen van De Blacklist! Net zoals in het vorig seizoen neemt Tom zes dappere kinderen mee op avontuur en laat hen een grote droom vervullen die ze van thuis nooit zouden mogen. De jonge avonturiers doen dit telkens op vier dagen tijd.Dit seizoen gaat Tom:
* zeilen naar Groot-Brittannië met Oona (12 jaar);
* marshallen met Vikas (9 jaar);
* een Lego-boomhut bouwen met Victor (11 jaar);
* klimmen met Garance (11 jaar);
* skiën vanuit de slaapkamer met Noach (9 jaar) en Matteo (11 jaar);
* de hoogste taart van Europa bakken met Griet (10 jaar).

Vanaf maandag 16 september, van maandag tot en met donderdag op Ketnet, Ketnet.be en de Ketnet-app.
 

Wie wordt wrapper?
Charlotte Leysen maakte op dinsdag 18 juni bekend dat ze eind oktober zal stoppen als Ketnet-wrapper. Samen met de Ketnetters gaat zij dit najaar op zoek naar de perfecte opvolger. Het startschot van Wie wordt wrapper? wordt gegeven tijdens Kingsize Live op zondag 22 september, waar de vijf kandidaten worden bekendgemaakt. Nadien zullen Ketnetters hen op de voet kunnen volgen in de Ketnet-app.

Wie wordt wrapper?, vanaf maandag 23 september om 18.30 uur in de Ketnet-app.

 
De Hoppers
De Ketnetters kregen ook de eerste beelden te zien van de nieuwe serie De Hoppers. De Hoppers is een sitcom over het hedendaagse en geflipte gezin Hopper die later dit najaar wordt uitgezonden. Absurde verhalen, uitvergrote karakters en veel grappen: De Hoppers heeft het allemaal.

Het hoofdingrediënt van De Hoppers is humor, met herkenbare én absurde situaties. Bekende namen als Bill Barberis (Thuis), Liesa Naert (Eigen Kweek), Elise Bundervoet (De Luizenmoeder) en Frans Van der Aa (Kulderzipken) staan op de set naast heel wat jong talent: Thomas De Smet (Thuis), Emma Vanthielen, Soukaina Hamdaoui, Jean Romy Manzila, Tine Roggeman (Buck) en Mia Popa. De regie ligt in handen van Frederik Sonck (Ghostrockers, K3: Love Cruise). De serie is een coproductie van Ketnet en Eyeworks.

De Hoppers, vanaf maandag 9 december op Ketnet.

 
Ketnet Musical: Knock-out
Op zondag 3 november wordt de aftrap gegeven van Ketnet Musical: Knock-out tijdens een spetterende startshow, gepresenteerd door Zita Wauters en Giovanni Kemper. Tijdens de show leren de Ketnetters de vijfentwintig kinderen kennen die zullen meespelen in de musical. Op de Ketnet Kick-off werd al een tipje van de sluiers gelicht: niemand minder dan Jasper, Lennart, Naomi en Nina van Campus 12 zullen de volwassen hoofdrollen vertolken in Ketnet Musical: Knock-out.

Met de hulp van Campus 12 probeert Liam met zijn vrienden de sluiting van zijn boksclub tegen te houden. De eigenares van het pand wil dat de in haar ogen ordinaire boksclub plaats ruimt voor een balletclub, waar haar dochter Anja haar ballettalenten verder kan ontwikkelen. Slagen Liam en Anja erin hun krachten te bundelen, en zorgen ze er samen voor dat de balletschool en de boksclub broederlijk naast elkaar kunnen bestaan?

Tijdens de finaleshow op zondag 1 december ontdekken de Ketnetters welke vier kinderen de hoofdrollen zullen vertolken naast Jasper, Lennart, Naomi en Nina van Campus 12.

Ketnet Musical is een coproductie van Ketnet en Studio 100. Ketnet Musical: startshow op zondag 3 november, finaleshow op zondag 1 december op Ketnet, Ketnet.be en de Ketnet-app.

 
Ketnet Kronieken
De Ketnet Kronieken is een videoreeks over een geschiedkundige gebeurtenis, verteld door Ketnetters en uitgebeeld door wrapper Sander. Zo zullen Ketnetters uitleggen hoe volgens hen de dinosaurussen gestorven zijn, of waarom de piramides werd gebouwd.               

Vanaf zaterdag 14 september op Ketnet.be en de Ketnet-app.
 

Het Gala van de Gouden K's
Na de compleet uitverkochte en succesvolle editie van vorig jaar, zakt Ketnet ook dit jaar terug af naar het Sportpaleis in Antwerpen voor hét Ketnet-evenement van het jaar: Het Gala van de Gouden K's.

Tijdens de spectaculaire awardshow vol optredens ontdekken de Ketnetters wie het afgelopen jaar het beste programma of liedje heeft gemaakt, wie de coolste chick of grave gast was en wie zichzelf dé internetvedette van 2019 mag noemen. Op de Ketnet Kick-off kwamen de Ketnetters alvast de eerste naam te weten. Niemand minder dan de cast van het populaire #LikeMe komt optreden!

Het Gala van de Gouden K's: op zaterdag 25 januari 2020 in het Sportpaleis Antwerpen, en op zondag 26 januari op Ketnet, Ketnet.be en de Ketnet app.

 
De dokter Bea show
De dokter Bea show is een Ketnet-programma voor 9- tot 12-jarigen over puberteit en seksualiteit. Elke week gaat Dokter Bea (Eva Van der Gucht) vrank en vrij en met veel humor op zoek naar antwoorden op concrete vragen van kinderen. Die vragen kunnen gaan over alles wat te maken heeft met hun lichaam, seksualiteit, liefde en relaties. Dokter Bea krijgt daarbij de hulp van experten, een puberpanel van jonge ervaringsdeskundigen en BV’s.Vanaf vrijdag 4 oktober stelt Ketnet vier nieuwe afleveringen voor die gaan over bloot, menstruatie, transgender en soa's. De Ketnetters kregen tijdens Ketnet Kick-off alvast de eerste beelden uit een van de afleveringen te zien.

De dokter Bea show kwam tot stand in samenwerking met Sensoa, Awel, VUB en Thomas More Hogeschool. Sensoa ontwikkelde rond de thema's van de reeks een digitaal lessenpakket. De reeks werd gemaakt door productiehuis De Mensen en is gebaseerd op het Nederlandse format De dokter Corry show.

De dokter Bea show, elke vrijdag om 19.00 uur op Ketnet, op Ketnet.be en de Ketnet-app.


Karrewiet
Ook heel wat vaste waarden komen dit najaar terug op het scherm. Ketnetters kunnen dit najaar weer genieten van Karrewiet en Kingsize Live. Dit najaar brengt Karrewiet het nieuws op kindermaat ook op YouTube met een eigen kanaal ‘Karrewiet van Ketnet’. Ketnet is daar waar ook kinderen zich bevinden, en YouTube is enorm populair bij deze jonge doelgroep. Op het YouTube-kanaal van Karrewiet kunnen Ketnetters dagelijks 2 reportages bekijken, telkens binnen een bepaalde categorie (showbizz, sport...).


Nachtwacht: Het Duistere Hart
Na het enorme succes van de eerste film De Poort der Zielen met 265 000 bezoekers in de Benelux krijgt de populaire Ketnet-reeks Nachtwacht een tweede bioscoopfilm: Het Duistere Hart. De film zal te zien zijn in de Belgische bioscopen vanaf 11 december 2019.

Vladimir (Louis Thyssen), Wilko (Giovanni Kemper) en Keelin (Celine Verbeeck) zijn uitgenodigd voor de Kristalceremonie in het Elfenrijk. Tijdens die plechtigheid zal het Elfenkristal normaal gezien één van de Raadgevers van Koningin Melisande (Maaike Cafmeyer) aanwijzen om haar op te volgen. Maar tot ieders verwondering wordt Keelin aangeduid als nieuwe koningin. De Nachtwacht is nog niet van haar verbazing bekomen wanneer Keelin wordt ontvoerd door Wilko. Vlad en Vega (Sven De Ridder) geloven in de onschuld van Wilko en besluiten uit te zoeken wat er aan de hand is…

Het Duistere Hart is een coproductie van Ketnet en Studio 100 en zal verdeeld worden door Kinepolis Film Distribution, vanaf woensdag 11 december in de zalen.
 

Ketnet komt naar je toe
Ketnet zet dit najaar ook opnieuw in op beleving en gaat ook letterlijk naar de kinderen toe met heel wat evenementen zoals Ketnet Halloween, Ketnet Kerst, verschillende filmpremières met Ketnet VIPS en natuurlijk de Intrede van de Sint op 16 november in Antwerpen.
Meer weten?
www.ketnet.be


Foto's?
Ketnet