De heerlijk lange zomervakantie is nog maar halverwege, maar misschien hoorde je al te vaak "Ik verveel me" of "Pfff, te warm...

Ik verveel me!

De heerlijk lange zomervakantie is nog maar halverwege, maar misschien hoorde je al te vaak "Ik verveel me" of "Pfff, te warm om buiten te spelen". Zoals je weet, bevat Xbox Game Pass meer dan 100 fantastische games voor een vaste prijs van € 9,99 per maand (de eerste maand betaal je maar 1 euro). Maar wat je misschien nog niet weet, is dat ruim 75 van deze games geschikt zijn voor alle leeftijden of tieners.


Een selectie van games voor de jongste spelers:

Minecraft
Deze succesvolle blokkengame is de ideale game om mee te beginnen, zowel voor kinderen als voor volwassenen. In het speltype Creative kun je op een veilige manier helemaal los gaan in deze digitale wereld. Je hebt alleen maar een controller nodig en als je de besturing eenmaal onder de knie hebt, kun je van alles ontdekken en maken. Bouw je eigen droomhuisje, een koninklijk kasteel met duizend kamers of overleef een angstige nacht vol Creepers. In Minecraft valt er voor elke gamer wel een prachtig avontuur te beleven.




de Blob
In deze mooie platformgame van THQ is Chroma City door de kwaadaardige INKT Corporation veranderd in een kleurloze wereld. Jij moet als een vormloze blob wat leven ‑ en kleur! ‑ in de brouwerij brengen. Je spettert niet alleen alle gebouwen en monumenten van de stad onder, maar ook de inwoners worden voorzien van alle kleuren van de regenboog. de Blob is een regelrechte topgame waar het hele gezin van zal genieten.

Snake Pass
Je denkt nu vast aan dat mobiele slangenspelletje waarin je vooral je eigen staart niet moet opeten, maar in deze platformer draait alles om het oplossen van moeilijke puzzels. Sta het standvastige slangetje Noodle bij in vier unieke omgevingen en manoeuvreer zijn ledemaatloze lijf om alle obstakels heen. Snake Pass is grappig, kleurrijk en perfect voor kids die wel van een uitdaging houden.
Een selectie van games voor de onge tieners:

LEGO Games
Wat is de beste LEGO-game? Neem een kijkje bij Xbox Game Pass en je zult zien dat ze allemaal op hun eigen manier geweldig zijn. Duik je de nacht in als Batman? Dan zijn er drie LEGO Batman-avonturen waar je uit kunt kiezen! Wil je op zoek naar oude relikwieën en als het even kan, zonder slangen? Dan kun je aan de slag in LEGO Indiana Jones: The Original Adventures. Vind je eigenlijk alles prachtig? Dan is The LEGO Movie Game de juiste keuze voor jou. En het allerleukste is dat je deze games allemaal in lokale co-op kunt spelen. Dus nodig een vriend of vriendin uit en ga samen op avontuur.

‘Splosion Man
In deze unieke puzzelplatformer wordt je jonge tiener echt aan het werk gezet. De game test niet alleen reflexen maar zeker ook intelligentie. Twisted Pixel presenteert de hoofdrolspeler 'Splosion Man, een mislukt wetenschappelijk experiment dat uit het Big Science-laboratorium probeert te ontsnappen. Maar deze held heeft geen gebruikelijke superkrachten. Nee, hij gebruikt zijn eigen exploderende lichaam! Hiermee lanceert hij zichzelf door de lucht, vernietigt hij vijanden en probeert hij alle vallen en obstakels in de game te omzeilen. Je kunt deze game ook met z'n tweeën spelen en dan de explosie van de ander gebruiken om jezelf te lanceren.

Max: The Curse of Brotherhood
Je tiener heeft vast eens een lastig broertje of zusje willen wegtoveren. Oké, misschien wel een paar keer. Dat is precies wat er gebeurt in Max: The Curse of Brotherhood. Alleen, als Max zijn broer Felix laat verdwijnen, realiseert hij zich al snel dat dit toch niet zo leuk is. Alle gameplay in deze platformpuzzelgame draait om de magische markeerstift van Max, waarmee je onder andere ranken kunt kleuren, maar ook vuur en water kunt beheersen.
Een selectie van games voor de sportieve kids, actief buiten, maar zeker ook binnen:

Forza Horizon 4
Dit ultieme open-wereld avontuur van onze eigen Playground Games-studio wordt door velen bejubeld als de beste racegame ooit. Stap als beginnend coureur in een van de honderden authentieke auto's en race over de realistische wegen van het Britse landschap, onder weersomstandigheden die continu veranderen. Je kunt van alles doen, items verzamelen, en natuurlijk meedoen aan allerlei dynamische events in de hele wereld.




Descenders
Zelfs de meest fanatieke adrenalinejunkie zet een helm op voor deze waanzinnige race-ervaring waarin je een berg afdendert. Spring op je mountainbike en race de heuvel af. Probeer je regenstanders voor te blijven en maak onderweg de meest waanzinnige tricks. Er wordt steeds weer een nieuwe omgeving gegenereerd, dus je favoriete extreme sports-fan fietst elke keer een andere levensbedreigende afgrond tegemoet.

Pro Evolution Soccer 2019
Wie heeft er zin in een potje voetbal? Een van de langstlopende voetbalfranchises ooit is beschikbaar bij Xbox Game Pass. En in het laatste deel uit de serie vind je de meest realistische en levensechte voetballers ooit. Daarnaast zijn er niet alleen op het veld vele verbeteringen doorgevoerd, maar ook daarbuiten. Van nieuwe competities tot MyClub-updates voor de algemeen manager in je familie; er valt voor elk type voetbalfan wel een nieuw avontuur te beleven.
Een selectie van games voor de gangmakers, alle kinderen uit de buurt over de vloer?

Rocket League
Eén scherm, vier spelers, en heel veel voetbal en race-actie. Wat heb je nog meer nodig om een vriendenclubje kinderen bezig te houden? Rocket League is intens, supergrappig en het perfecte voorbeeld van gameplay die makkelijk is aan te leren, maar moeilijk te perfectioneren. Je kunt meteen van start met je basisrijvaardigheid en die grote bal een opdonder geven, maar na een tijdje kun je zelfs al koppen in de lucht en ga je als team aan de slag om de overwinning binnen te slepen. Als je de game in je eentje wilt spelen, kun je het opnemen tegen computertegenstanders en in verschillende speltypen zelf bepalen op welk moeilijkheidsniveau je speelt.

Fuzion Frenzy
In deze klassieker uit de tijd van de originele Xbox kunnen vier spelers het via lokale multiplayer tegen elkaar opnemen met gameplay die nog steeds fris en modern aanvoelt. Met meer dan 45 minigames is Fuzion Frenzy de perfecte party-keuze voor vriendengroepen en een tijdloze game die nooit zal vervelen. Dus nodig je vrienden uit voor een slaapfeestje en game de hele nacht door!

#IDARB
Dit spel is ooit begonnen als een crowd-ontwerp met de naam 'It Draws a Red Box'. Het is uitgegroeid tot een van de beste multiplayergames voor het hele gezin. IDARB kan worden gespeeld door twee tot acht spelers. De game is een soort mix tussen een platformer, actiegame, basketbalgame en popcultuurexplosie, die allemaal samenkomen op één chaotisch slagveld. Haal de overwinning binnen met snelle reflexen en puik teamwerk. En zelfs als je totaal niet doorhebt waar je mee bezig bent, is dit een game waar je ontzettend van zult genieten.
 
Een selectie van games voor de zomerse studiebollen, het is dan wel vakantie, maar ze blijven creatief en nieuwsgierig:

Cities Skylines – Xbox One Edition
Leer je kinderen deze zomer alles over het ontwerpen en ontwikkelen van stedelijke omgevingen. In de bejubelde stedenbouwer Cities Skylines – Xbox One Edition kunnen kinderen aan de slag als stadsbeheerspecialisten en hun eigen metropool vanaf de grond opbouwen, compleet met microbeheerfuncties, openbare beleidsplannen en crisismanagement. En dat is behalve leerzaam ook nog eens ontzettend leuk.




Farming Simulator 17
Hou de vloer in je huis schoon, en laat je kinderen door de virtuele modder ploeteren in Farming Simulator 17. Ze kunnen honderden hectaren land beheren, in gigantische landbouwvoertuigen rondrijden en alle levende have verzorgen, waaronder koeien, schapen en kippen. Ook kunnen ze online aangepaste community-versies downloaden waarmee ze de beestenboel kunnen blijven beheren op Xbox One.

Zoo Tycoon: Ultimate Animal Collection
Bouw en beheer een complete dierentuin in je eentje of met maximaal vier spelers, en laat je fantasie de vrije loop. Ontwerp het ultieme wildreservaat met aangepaste verblijven voor je dieren en leer alles over je wilde gasten: hun behoeften, gewoontes en hoe je ze het best kunt presenteren aan je bezoekers. Geniet van een persoonlijke en adembenemende ervaring met bijna 200 diersoorten. Je kunt je favoriete dieren adopteren of terugzetten in het wild, de verblijven aanpassen en zelfs complete wegen aanleggen. In deze dierentuin kun je alles doen wat je wilt.
Een selectie van games voor de tienertechnici, leuke en meeslepende technische games:

ScreamRide
In ScreamRide leer je niet alleen hoe je een achtbaan moet ontwerpen, maar ook hoe je hem op efficiënte wijze met de grond gelijkmaakt. Verzin de meest epische (en veilige) attracties voor al je virtuele sensatiezoekers, los allerlei bouwpuzzels op en maak met uiterst doeltreffende explosies ruimte voor nieuwe, nóg mooiere creaties.

Robocraft Infinity
In Robocraft Infinity draait alles om bouwen en vechten. Maak je eigen voertuigen en robots door blokken te combineren en neem het daarna in de arena op tegen andere spelers om te kijken wie er als winnaar uit de bus komt. Dankzij de gebruikersvriendelijke ingame-editor kun je onder andere straaljagers, auto's, tanks en helikopters maken. Je kunt al je ontwerpen online posten of de creaties van andere spelers bekijken en downloaden voor extra inspiratie.

Banjo Kazooie: Nuts & Bolts
Twee legendarische gamepersonages keren terug in een uniek avontuur waarin je meer op je intelligentie dan op brute kracht moet vertrouwen. Net zoals in Robocraft Infinity ontwerp je unieke voertuigen waarmee je allerlei uitdagingen moet voltooien in deze spinoff-game van de klassieke Banjo Kazooie-serie. Maak indruk op de L.O.G. (Lord of Games), versla de B&K-wraakgodin Gruntilda en bouw de meest ontzagwekkende voertuigen!

Dit is maar een kleine selectie van de family-friendly games die beschikbaar zijn bij Xbox Game Pass, dus deze zomervakantie hoeven je kids zich geen moment te vervelen. En vergeet niet dat er ook heel veel games voor 'grote mensen' zijn! Blijf cool en blijf gamen!



Meer weten?
https://www.xbox.com/nl-NL/xbox-game-pass

Foto's
Xbox