Reizigers zijn steeds op zoek naar nieuwe ervaringen. Een nieuwe trend is een combinatie van een strandvakantie met een citytrip. Zand voor ...

Populaire reistrend: De st(r)a(n)dvakantie

Reizigers zijn steeds op zoek naar nieuwe ervaringen. Een nieuwe trend is een combinatie van een strandvakantie met een citytrip. Zand voor de kinderen én cultuur voor mama en papa? Of is het net andersom? Na enkele intensieve dagen in de stad, ga je lekker relaxen aan het strand. En dit kan zelfs dichterbij dan je denkt! Zo kan je een inspirerende citytrip naar Leiden perfect combineren met een strandvakantie in Katwijk of Noordwijk aan zee.


De binnenstad van Leiden nodigt uit om te voet of met de fiets te verkennen. Het is onvoorstelbaar hoe goed het historische centrum is bewaard en je kan er bijgevolg ook de sfeer van de Gouden Eeuwopsnuiven. Langs schilderachtige singels en grachten en over tientallen bruggetjes kom je bij de Hortus botanicus, de Pieterskerk en langs de vele hofjes.Je passeert het geboortehuis van Rembrandt waar je meteen op de route van de Rembrandt-wandeling komt. Trouwens, in Leiden wordt nu het Rembrandt jaar gevierd. De wereldvermaarde schilder werd er in 1606 geboren. Museum De Lakenhal heropent na twee jaar renovatie met een expositie Rembrandt en de Gouden Eeuw. Er is deze zomer van alles te doen in het kader van deze viering zoals de Leidse Rembrandt dagen op 13 en 14 juli. Voeg bij al die bezienswaardigheden en evenementen ook de gezellige sfeer van Leiden, de toffe stratenwirwar, de hippe boetiekjes en terrasboten. Er is zoveel te zien, zoveel te doen en te beleven dat een citytrip Leiden gemakkelijk een heuse vakantie in Leiden kan worden…. zeker met het strand en de zee op een steenworp !
Op het strand van Katwijk, Noordwijk of Wassenaar heerst een Ibiza-achtige sfeer. Dat komt door de hippe strandpaviljoens waar de zomergasten genieten van cocktails en tapas, voetjes in het zand ! Vanuit Leiden kan je met de fiets naar het strand, het is maar 12 kilometer en de fietsroute slingert prachtig door de bossen en duingebieden. Ofwel neem je de boot in hartje Leiden die je na een dik uur varen afzet dichtbij het strand van Katwijk. Van hippie chique tot afgedragen slippers, er is hier aan zee voor elk wat wils. Langs de nieuwe strandboulevard van Katwijk bijvoorbeeld, met zijn modern strandpaviljoen Surf en Beach waar je zelfs bij minder goed weer geniet van de toffe lounge hoekjes. Of wordt het Breakers Beach House, van het statige 5 sterren hotel Huis ter Duin? Hier waan je je in de Hamptons. Ultieme strandtent: tegenwoordig zie je ook de trendy Balinese settings opduiken, onder meer bij Tulum.
Leiden heeft met zijn zomerfestivals ook voor iedereen wat wils. Voor het zomerzonnetje, een drankje in de hand en een toffe band om naar te luisteren ga je op 14 juli naar Werfpop in het stadspark Leidse Hout. Samen met 20.000 andere festivalgangers luister je gratis naar verfrissende pop. Rrrollend goes Live is een muziekfestival met de meest bekende artiesten van Nederland (24 en 25 augustus).  Als na al die decibels honger krijgt dan zit je in Leiden super goed. Er zijn tentjes genoeg voor een lekker hapje en ook voor liefhebbers van de betere gastronomie heeft Leiden heel wat te bieden, zelfs van Michelin tot GaultMillau.
Om van deze dingen te genieten moet je natuurlijk langer dan één dag verblijven in Leiden. Daar hoort een leuke overnachting bij. Van luxe tot hotelketen tot boutique hotel, overnacht midden in de stand met uitzicht over het water of op een van de vele monumenten. Ontdek het zelf! Bekijk de hotels en hun arrangementen.

Meer weten?

Leiden.nl
https://www.visitleiden.nl/nl/ontdek-leiden/kies-jouw-leiden/met-kinderen