Kom op tegen Kanker blaast dit jaar 30 kaarsjes uit, ook Ketnet zet al jaren zijn schouders onder deze strijd. Dit jaar voor de vierde keer ...

Vierde editie De Pet op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker blaast dit jaar 30 kaarsjes uit, ook Ketnet zet al jaren zijn schouders onder deze strijd. Dit jaar voor de vierde keer met De Pet op tegen Kanker, een actie van Ketnet en Kom op tegen Kanker. De Pet op tegen Kanker is een bewustmakingsactie, maar tegelijk ook een campagne om geld in te zamelen om kinderen met kanker de kans te geven op vakantiekamp te gaan en samen met hun lotgenoten even hun ziekte te vergeten.

Deze week werd het startshot voor de vierde editie gegeven in Kingsize Live. Niemand minder dan weerman Frank Deboosere was te gast om De Pet op tegen Kanker af te trappen. Ketnetters kunnen ook dit jaar opnieuw een Kom op tegen Kanker-pet kopen, die pimpen en ‘hun pet opzetten tegen kanker’. Wie een Petpakket koopt, steunt het vakantiekamp voor kinderen met kanker. Elk pakket bevat een kinderpet en coole textielbadges om de pet te pimpen. De actie wordt ondersteund met het coole campagnelied 'Voor jou' van de KetnetBand gezongen door Sien, Maureen en Giovanni, de boegbeelden van de actie. Op vrijdag 24 mei roepen Ketnet en Kom op tegen Kanker zoveel mogelijk kinderen op om met de pet op naar school te gaan, als teken van solidariteit. Ketnet wordt op die dag opnieuw voor de gelegenheid Petnet en doopt die dag om tot Petnetdag.


"Jaar na jaar zien we hoe De Pet op tegen Kanker leeft onder de Ketnetters. Ze tonen zich massaal solidair met kinderen die zelf of in hun nabije omgeving kanker meemaken. Hopelijk zien we op 24 mei opnieuw veel ketnetters met de Pet op tegen Kanker", zegt Maarten Janssen, Netmanager Ketnet.
 

"De Pet op tegen Kanker is een echte kinderen-voor-kinderen-actie. Door de pet op te zetten tonen kinderen zich solidair met hun zieke leeftijdsgenootjes. Zij krijgen dankzij de opbrengst van de petpakketten de kans om hun zorgen even aan de kant te schuiven tijdens een onvergetelijk vakantiekamp", vindt Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker.

De Pet op tegen Kanker is een actie van Ketnet en Kom op tegen Kanker. Meer informatie over de actie op Ketnet.be en depetoptegenkanker.be. Er zijn voor het basisonderwijs ook educatieve pakketten beschikbaar, meer informatie via https://www.depetoptegenkanker.be/lessenpakket.Meer weten?
depetoptegenkanker.be
 
Foto's?
vrt