Gisteren werd op Ketnet de allereerste De Grote Karrewiet Verkiezingsshow uitgezonden, die vorige week werd opgenomen. Karrewiet-ankers Jell...

De Grote Karrewiet Verkiezingsshow

Gisteren werd op Ketnet de allereerste De Grote Karrewiet Verkiezingsshow uitgezonden, die vorige week werd opgenomen. Karrewiet-ankers Jelle Mels en Mariam El Mandoudi ontvingen in een studioshow de partijvoorzitters van de zes grootste partijen en zestig Ketnetters.


De toon werd bij de start van de show meteen gezet, de zes partijvoorzitters reden de studio vol Ketnetters binnen in een go-cart. Voor één keer trapten ze dezelfde richting uit.


De partijvoorzitters stelden nadien hun eigen emoji voor die hun partij voorstelde. Een leeuw, een klavertje vier, een groen hartje en enkele verrassende keuzes.

De partijvoorzitters kregen vragen voorgeschoteld van de Ketnetters. Zo vroeg Ketnetter Miro bijvoorbeeld aan Bart De Wever en John Crombez of ze voor of tegen het verplicht maken van een fietshelm zijn en of hun eigen kinderen een fietshelm dragen.

Enkele Ketnetters kregen de kans om de partijvoorzitters een persoonlijke vraag te stellen. Hoe groen is Meyrem Almaci, zou Wouter Beke aanraden om in de politiek te gaan en had Tom Van Grieken vroeger veel succes bij de meisjes of jongens?Tot slot namen de partijvoorzitters het in teams tegen elkaar op in de Coupe Karrewiet. Gwendolyn Rutten, Meyrem Almaci en Bart De Wever streden tegen het team van Wouter Beke, Tom Vangrieken en John Crombez. Wie maakt het beste slijm? En wie danst het best de hype van het jaar de Skibidi?De Grote Karrewiet Verkiezingsshow is een samenwerking tussen Ketnet en VRT NWS. Herbekijk de show op Ketnet.be of in de Ketnet-app. De Grote Karrewiet Verkiezingsshow is ook te herbekijken met VGT in de Ketnet-app en op Ketnet.be.Meer weten?
Ketnet.be
 
Foto's?
(c) - VRT - An Denteneer - De Grote Karrewiet Verkiezingsshow