Veel meer dan film op het JEF festival met deze swingende activiteiten: o.a. leren vloggen, virtual en augmented reality maken, of danspasje...

Veel meer dan film

Veel meer dan film op het JEF festival met deze swingende activiteiten: o.a. leren vloggen, virtual en augmented reality maken, of danspasjes ontdekken. Naast films kijken, is er zoveel méér te beleven voor kinderen en jongeren op het JEF festival tijdens de krokusvakantie, verspreid over verschillende locaties in Vlaanderen.

Er is een Masterclass Virtual Reality voor de kinderwizards die hun eigen digitale wereld willen creëren, dol spelplezier met de iconische Arcade game uit de jaren ‘90 of funky dansmoves met regisseuse Anouk Fortunier en choreografe Jotka Bauwens. Want “dans” is immers het thema van het festival dit jaar.
 

Het JEF festival zorgt er al jaren voor dat kinderen en jongeren niet enkel naar de films kunnen kijken, maar ook actief mee spelen en experimenteren met een heleboel audiovisuele installaties en andere originele events. Zo kan iedereen genieten van de festivalsfeer.

Masterclass VR
Kom spelen en experimenteren met nieuwe media tijdens een van de vele workshops en masterclasses (van 3 tot 12 jaar). Tijdens de Masterclass VR creëer je een eigen virtuele ruimte die je met anderen kan delen. Soulmade, VR specialisten, begeleiden je in dit proces.



Masterclass dansregie 1, 2, 3
De kleinsten mogen hun meest verrassende danspasjes tonen in de wereld van dans en film tijdens de Masterclass dansregie 1, 2, 3 onder begeleiding van regisseur Anouk Fortunier en choreografe Jotka Bauwens. 



Medialab
Het medialab in Antwerpen is dit jaar een ongeziene mix van dans en de nieuwste audiovisuele installaties. In Brugge en Gent experimenteer je met Augmented Reality in het gamelab en verlies je jezelf in de ruimte met Astrobot. Ook in Roeselare ontdek je AR. In Kortrijk staat de Mammoet voor je klaar. In Strombeek-Bever experimenteer je met de door JEF ontwikkelde installaties: Media Mashup en Fugl. 



Vloggen met Tatyana Beloy en Salahdine Ibnou Kacemi
Naar aanleiding van de première van de  Vlaamse jeugdfilm Binti, vertellen o.a. Junes van Ketnet Musical, SLM-helft Salahdine Ibnou Kacemi, Tatyana Beloy en YouTuber Morgane Eyletten samen met de Binti-cast hoe je al vloggend de wereld verandert op de Binti vlog talks. Ook Stien Edlund, die met haar 2 miljoen volgers en een eigen kledinglijn een begrip is in de vlogscene, maakte 3 exclusieve vlogs!



Kortfilms van en door kinderen
De JEF makersdag is dé plek om jong filmtalent te spotten. Kinderen tussen 6 en 14 jaar tonen hun zelfgemaakte kortfilm. Een professionele jury en het publiek mogen de winnaars kiezen. Daarna reizen de kortfilms door naar internationale filmfestivals. 



Live dubbing van Super Furball
Actrices Daphne Wellens en Evelien Bosmans nemen live de stemmen voor hun rekening bij de vertoning van Super furball. Het leven van Emilia staat op stelten wanneer haar hamster in haar vinger bijt. Plots is ze een Vliegende Hamster! Met de levendige stemmen van de twee Vlaamse actrices wordt deze filmervaring zoveel specialer.



Macky Industry Day
Kinderen kunnen zich op voorhand inschrijven om mee te doen aan de kinderpitches op de Macky Industry day. Macky, een gloednieuw collectief van Belgische filmmakers met een passie voor audiovisuele media voor jeugd, pitchen hun scenario’s voor een panel van kinderen. Dit internationaal beproefd concept wordt voor het eerst in België uitgevoerd en geeft hen gedetailleerd advies vanuit hun doelpubliek.




Meer weten?
Ontdek het volledige festivalprogramma op JEFfestival.be.

Foto's?
JEF