Stel je voor dat je boven een zee vliegt die door een storm wordt opgezwiept. Je bent op een gevaarlijke tocht, duizenden kilometers van lan...

Proefkonijn gezocht: Migratie

Stel je voor dat je boven een zee vliegt die door een storm wordt opgezwiept. Je bent op een gevaarlijke tocht, duizenden kilometers van land verwijderd. De regen striemt het kolkende water. Je hebt tien jaar lang geen poot op vaste grond gezet. Je bent een reuzenalbatros, eeuwig rondtrekkend, op zoek naar voedsel.

Dit is maar één van de ongelooflijke migratieverhalen uit dit boek. Dieren in alle soorten en maten maken legendarische reizen over onze planeet, door woeste weersomstandigheden, hongerige roofdieren vermijdend, om maar te overleven. Stel je de trektochten eens voor van de keizerspinguïns, van de witte haai, van grote kuddes olifanten en van miljoenen rode krabben…

Geschreven door Mike Unwin, Brits reisboekenschrijver van het jaar, met tekeningen van Jenni Desmond, winnares van de Vlag & Wimpel en Best Geïllustreerde Kinderboekenprijs van de New York Times.


Getest op kinderen zkt een proefkonijn om mee te reizen in dit wonderbaarlijk mooi boek over ongelooflijke dierenreizen. Iets voor jou? Stel je dan snel kandidaat! Dat kan op de blog, per mail naar getestopkinderen@gmail.com of via de Facebookpagina https://www.facebook.com/getestopkinderen. Vermeld je naam en leeftijd en vertel naar waar jij zou reizen. Reageren kan tot en met dinsdag 15 januari. 


Meer weten?
https://www.lemniscaat.nl/boeken/migratie/

Foto's?
Lemniscaat