Bij een nieuw jaar hoort een Iedereen Leest-nieuwjaarstraditie: een kakelverse Boekenbingo! Daag jezelf uit om je leeshorizon te verruimen e...

Boekenbingo 2019: lees je mee?

Bij een nieuw jaar hoort een Iedereen Leest-nieuwjaarstraditie: een kakelverse Boekenbingo! Daag jezelf uit om je leeshorizon te verruimen en ontdek zo misschien wel verrassende pareltjes of onverwachte genres. Er is een bingo voor volwassenen en één voor kinderen.

Voor volwassenen bestaat de bingo uit 20 categorieën, voor kinderen zijn het er 10. Voor elke categorie lees je één boek dat past. Vind je 20 boeken een hele opdracht? Dan mag je gerust één boek voor meerdere categorieën gebruiken. Het belangrijkste doel is dat je je leeshorizon op een leuke manier verruimt.

Enkele van de 10 opdrachten:
* Lees een boek waarvan je de kaft niet mooi vindt.
* Lees een boek van een schrijver waarvan de familienaam begint met dezelfde letter als jouw familienaam.
* Lees een boek dat je normaal gezien niet zo snel zou kiezen.
* ...


Daag gerust ook je vrienden en familie uit om mee te doen. Deel je tips en resultaten met #boekenbingo2019, dan ziet iedereen wat er allemaal met de bingo gebeurt.

Voor inspiratie voor de Kinderboekenbingo kan je ook altijd even kijken op de Boekenzoeker. Of vraag gerust tips aan je biliotheekmedewerker, boekhandelaar, vrienden, familie of in de Facebook-groep.


Klik hier en downloaden maar!


Meer weten?
https://www.iedereenleest.be/over-lezen/nieuws/boekenbingo-2019-lees-je-mee

Foto's?
© Michiel Devijver