De mooiste tijd van het jaar is aangebroken! Gezellig samen zijn, lekker eten en drinken, anekdotes vertellen, luisteren naar elkaars wensen...

Een knaller van een familiespel

De mooiste tijd van het jaar is aangebroken! Gezellig samen zijn, lekker eten en drinken, anekdotes vertellen, luisteren naar elkaars wensen, ... En misschien is er ook wel tijd voor een echt familiespel? Zo eentje waar iedereen van geniet: jong én oud, groot én klein. Wel, Boom Boom Balloon is er zo één!

Het is heel erg eenvoudig: je steekt de houder in elkaar, je blaast een ballon op, schuift die vast in de houder, je steekt de prikkertjes op de juiste plaats én je bent klaar om te starten.


De dobbelsteen bepaalt hoeveel pinnetjes je dieper in de ballon moet duwen. Naarmate het spel vordert, zitten de prikkertjes dieper en dieper in de ballon. Die ballon neemt dan de gekste vormen aan. Wij schrokken ervan hoeveel druk de ballon aankan voor hij ploft. Het is dus écht spannend wanneer de ballon zal knallen. Vliegt de ballon in stukken bij jouw laatste duwtje? Dan verlies jij het spel! Wij speelden het spel al een aantal keren. Elien wilde het Boom Boom Balloon ook absoluut meenemen naar ons vorige familiefeestje. En dat was een schot (letterlijk dan!) in de roos. Op de doos staat 8+, maar Lore (6 jaar) doet ook vrolijk mee. Het is dus echt geschikt voor het hele gezin én de hele familie. Iedereen doet mee, iedereen weet dat de ballon gaat knallen (alleen niet wanneer) en toch verschiet iedereen, elke keer opnieuw. De knal op zich valt trouwens best mee, hoor.

Ik las op het wereldwijde web reviews waarin mensen vertellen dat ze de ballonnen in de zomer vullen met water. Ook dat is succes verzekerd! Dat onthouden we voor als het weer beter weer wordt. Het eerstvolgende tuinfeest is er eentje met Boom Boom Balloon!

In de doos zitten 10 ballonnen. Gedaan met spelen als die op zijn? Nee hoor! Je kan het spel even goed spelen met gewone ballonnen (waar je eventueel een gezichtje op tekent) of je kan een extra set ballonnen kopen.

De verkoopadviesprijs voor Boom Boom Balloon is € 15,99. Maar op dit moment vind je het veel goedkoper, bijvoorbeeld in Dreamland voor € 9,95 of bij bol.com voor € 9,99.


Meer weten?
https://www.identitygames.nl/onze-spellen/voor-thuis/boom-boom-balloon