Met 3 jongens in huis was het gezin van Rens, Lander en kleine Sem hét ideale testgezin voor de RC Racer Dozer van Little Tikes, de enige op...

3 jongens en een racewagen

Met 3 jongens in huis was het gezin van Rens, Lander en kleine Sem hét ideale testgezin voor de RC Racer Dozer van Little Tikes, de enige op afstand bestuurbare auto ontworpen voor kleuters. Met één druk op de knop kunnen kinderen de wagen veranderen van een bulldozer die gebouwen neerhaalt tot een raceauto die op weg is naar de finish. 


"Wij mochten via Getest op kinderen de RC Racer Dozer van Little Tikes testen. In een huis met 3 jongens is zo een auto met afstandsbediening altijd welkom. Volgens de voorschriften is de auto geschikt vanaf 3 jaar. Onze peuter Sem van 2 hebben we nog niet losgelaten op dit stukje speelgoed. De bediening zou nog te ingewikkeld zijn voor hem, maar hij zou zich wel best met de wagen kunnen amuseren zonder de afstandsbediening", vertelt mama Maider.


"Zijn broers Rens (5 jaar) en Lander (4 jaar) reageerden dolenthousiast bij het zien van de auto. Als je de auto en bediening uit de verpakking haalt, kunnen ze ook direct beginnen spelen. Er is vooraf geen ingewikkeld geknutsel door mama of papa nodig. Er moeten wel wat batterijen in dit product gestoken worden: 2 AA batterijen in de afstandsbediening en nog eens 4 AA batterijen in de racewagen. We opteren hier voor herbruikbare batterijen.
Opgelet: er worden geen batterijen bij dit product meegeleverd, dus kijk zeker na of je batterijen in huis hebt om teleurstellingen te voorkomen. Zorg ook dat je een degelijke kruisschroevendraaier in de buurt hebt, want die heb je nodig om zowel de afstandsbediening als de auto open te krijgen. Dit maakt het dan ook weer echt kidsproof want kleine kinderhandjes kunnen het niet open prutsen of de batterijen kunnen er niet zomaar uitvallen.
""De auto heeft een eenvoudige afstandsbediening met 4 knoppen: links, rechts, racer, dozer. In het begin vragen we ons even af waar de voor- en de achteruit zitten. Algauw ontdekken we dat bij het tegelijk indrukken van links en rechts de auto vooruit gaat. Een achteruit-knop is er niet. Als je de andere richting wil uitgaan, moet je de racer omvormen naar de dozer. Zo verandert de rijrichting en kan je dus de andere kant op. Ik heb de kids de bediening zelf laten ontdekken. Hun gezichtje was goud waard als ze ontdekten dat die coole racewagen met één enkele druk op de knop om te vormen is naar een bulldozer. Door de eenvoud van de afstandsbediening kunnen de kids er snel vlot mee rijden. Al spelenderwijs leren ze met dit stukje speelgoed hun oog-hand-coördinatie verbeteren zonder dat ze het eigenlijk doorhebben."
"Zowel de auto als de afstandsbediening hebben een aan- en uitknop. Goed om de batterij te sparen en ook voor kleine kinderhandjes om aan te prutsen want dat blijft uiteraard leuk aan knopjes te komen. Bij de auto bevindt de knop zich onderaan. Bij de afstandsbediening bovenaan. Wanneer de kleuter van 4 speelt, moet mama toch een aantal keer komen helpen omdat hij de knopjes heeft verzet en de auto dus niet meer werkt."

"Wij vinden dat Little Tikes ook hier zijn naam van degelijk en stevig speelgoed zeker waar maakt. De auto en de afstandsbediening is gemaakt van stevige plastiek. Zowel de racewagen als de bulldozer kunnen lustig tegen de muur, deur of stoelpoot knallen zonder kleerscheuren of zonder omver te vallen. Hopelijk blijken de muur, deur en stoelpoot even stevig ;) Nog een voordeel van deze auto is dat ze moeiteloos over onze gladde stenen vloer kan rijden. Gelukkig, want we hebben al enkele andere wagens op afstandsbediening gehad die geen grip kregen op stenen vloer en dus binnen niet bruikbaar zijn.""We hebben wel ondervonden dat de auto soms wat kuren krijgt. Dan begint de afstandsbediening te pinken en lijkt het of er geen signaal meer is tussen de bediening en de wagen. Of de wagen blijft plots vooruit rijden zonder dat je op knopjes drukt. Het probleem heb je echter snel verholpen door de aan- en uitknop te gebruiken."

"Wij zijn best wel fan van dit stukje speelgoed. Ook al is hij nog niet zo lang in ons bezit, de kids hebben er al heel wat plezier aan beleefd: de auto proberen onder de tafel, zetel, stoel,… of door de benen te laten rijden zonder te botsen. Er werd hier zelfs al een heel parcours gemaakt om door te rijden."


De adviesprijs bedraagt € 39,99.


Meer weten?
https://www.littletikes.com/