Woensdagnamiddag: guur en nat weer. De ideale weersomstandigheden om aan het knutselen te slaan. De Crayola Silly Scents Sticker Maker hielp...

Kleurrijke stickers met een geurtje

Woensdagnamiddag: guur en nat weer. De ideale weersomstandigheden om aan het knutselen te slaan. De Crayola Silly Scents Sticker Maker hielp ons om kleurige en geurige stickers te maken. 


Het is eigenlijk heel eenvoudig. In het setje zit de Sticker Maker met gel mat, de schuiver, 6 mini geurviltstiften, 3 mini transparante geurviltstiften, 10 vellen met stickerfiguren en 20 zelfklevende papiervellen. 


1. Plaats de Sticker Maker op de tafel.
2. Verwijder de bovenste laag van het zelfklevende papier en leg dit papier met de groene kleefzijde naar boven op de Sticker Maker.

3. Druk de stickerfiguren uit het stickervel.
4. Kleur de stickers in. 

5. Leg de ingekleurde stickers op de groene kleefzijde. Leg er de gel mat over.
6. Plaats de schuiver in de groeven.
7. Duw de schuiver minstens 5 keer heen en weer. 
8. Til de gel mat op en haal het zelfklevende papier eronderuit.
9. Trek je sticker van het zelfklevende papier.
10. Nog groene vlakken over? Dan kan je nog stickers maken.Je krijgt in het setje 6 stiftjes. En dat zijn geen gewone stiftjes! Het zijn geurstiften. Elien en Lore waren helemaal in de ban van de lekkere, zoete geurtjes. Het groene rook naar ijsjes, het gele naar citroen, oranje naar appelsien, rood naar kersenshampoo, blauw naar shampoo en blauwe bessen en paars naar besjes. 


Is de geur na een tijdje vervaagd of uitgewerkt? Dan kan je met de transparante geurviltstiften een nieuw vleugje geur toevoegen. En die stiftjes kan je ook gebruiken om geur te brengen aan eigen knipsels uit tijdschriften, kaarten, foto's, ...

De meisjes zijn de hele namiddag zoet geweest met deze leuke en creatieve set. De eerste stickers hebben we samen gemaakt. Daarna hadden ze het helemaal door en moest (lees: mocht) mama niet meer helpen. Ze kregen er niet genoeg van en bleven maar stickers produceren. Leuk om ze zo bezig te zien.


Niet veel later hadden we een uitgebreide verzameling stickers. Lore kleefde haar stickers op een blad papier. Elien kleefde haar stickers op haar kaft van school. Wat zijn ze trots op hun zelfgemaakte stickers! De stickers kleven goed, maar bij de kaft die een paar keer per dag in en uit de boekentas gaat, komen ze nu toch stilletjes los.

Wij zijn fan van deze creatieve set. We hebben nog zelfklevende papiervellen over en gaan zeker eigen creaties verder uittesten: geprinte foto's of foto's uit tijdschriften, kaarten, ... Elien en Lore hebben al geƫxperimenteerd met eigen tekeningen. Dat vonden ze alvast erg leuk. Wordt vervolgd!De Crayola Silly Scents Sticker Maker is te koop in de speelgoedwinkels voor € 22,95. 


Meer weten?

http://www.crayola.be/nl-be.aspx