WonderWeekend, het meest magische festival van het land, gaat zijn derde editie in met een spetterend programma. Wat dacht je van een overna...

WonderWeekend, het meest magische festival

WonderWeekend, het meest magische festival van het land, gaat zijn derde editie in met een spetterend programma. Wat dacht je van een overnachting in een kartonnen tent, een etentje in het Restaurant Zonder Bestek of een feeërieke fakkeltocht? Kruis het weekend van 17 augustus aan en beleef met het hele gezin een geweldig wonderonsje in de Plantentuin van Meise.


Welkom op WonderWeekend! Waar je met het hele gezin van de ene verwondering in de andere tuimelt. Waar je samen slaapt in een kartonnen tent, die je natuurlijk eerst zelf hebt beschilderd. Waar je kan kokkerellen op een zelfgemaakt kampvuur of met je handen kan eten in het Restaurant Zonder Bestek. 's Avonds geniet je van een magische avondshow, een feeërieke fakkeltocht en marshmallows aan het kampvuur. Om de volgende ochtend te ontwaken in de mooiste tuin van het land en in alle rust nog samen te ontbijten aan de grootste picknicktafel ooit.


WonderWeekend is al toe aan zijn derde editie op rij. Vier papa’s kregen in 2016 het idee om een festival op te zetten waar ouders en kinderen samen dingen kunnen doen. Weg van de afzonderlijke kinderprogrammaties, maar mét elkaar beleven en ontdekken. Zoals zo vaak zijn de simpelste ideeën het geniaalst ;-) De eerste editie telde al 957 festivalgangers, dit jaar worden meer dan 5.000 ouders en kinderen verwacht in de prachtige Plantentuin.

De vier papa’s zaten niet stil en WonderWeekend 2018 bevat heel wat nieuwe activiteiten. Megalomane springkastelen zijn er niet, maar de organisatie biedt je in ruil massa’s verwondering, beloofd!* Bewonder levensgrote dodo’s die in het wild rondlopen. Om te weten wat een dodo is, moet je maar langskomen ;-)
* Maak kennis met Meneer Blanko, een witgeschminkte man in wit kostuum die door de kinderen en hun ouders van kop tot teen mag worden beschilderd.
* Huiver mee met Culbuto de evenwichtsartiest.
* Wanneer de avond valt, kijk je best even naar boven, want er is nu al een vreemde vogel gesignaleerd boven de Plantentuin. Otto leidt je met zijn luchtballon naar de avondshow die we nog even geheimhouden.
* Ook onze Troubadour is weer van de partij, hij komt met zijn gitaar bij je langs aan het kampvuur, om je met de mooiste deuntjes de nacht in te loodsen.Tijdens het festival wordt ook het eerste WonderWeekend-boek gelanceerd, met 101 activiteiten om samen met het gezin te doen. Zodat elk weekend een WonderWeekend kan worden! De magie blijft nog op andere manieren nazinderen, want er komt ook een permanent Verwonder-je-voeten-pad in de Plantentuin. Verwacht je aan een creatieve invulling van het klassieke blotevoetenpad.

WonderWeekend loopt van 12 uur ’s middags tot de middag daarop. Je kan kiezen voor een aankomst op vrijdag 17 of zaterdag 18 augustus. Enkel op vrijdag zijn er nog vrije plaatsen! 24 uur lang zijn er activiteiten: artiesten, voorleessessies, theatershows, dans, muziek en alles waarvoor er nog geen naam bestaat. Iedereen blijft er slapen, en dat gebeurt in kartonnen tenten (per 2 personen). Wie het wat sjieker wil, kan ook in een WonderTipi overnachten. Bij aankomst krijg je alles wat je nodig hebt om je tent te versieren en zo wordt de Kamping van Karton een echt kunstwerk!Klaar voor een rollercoaster van een weekend? Boek dan nu je WonderPas! De prijs voor het WonderWeekend bedraagt 75 euro voor volwassenen en 40 euro voor min 18-jarigen. Baby’s (onder de 2 jaar) mogen gratis binnen. Je festivalticket geeft je toegang tot alle activiteiten en shows en is inclusief overnachting en ontbijtbuffet. De helft van de winst gaat naar SOS Kinderdorpen. Meer weten?
www.wonderweekend.be

Foto's?
Wonderweekend