C-mine expeditie is een uniek belevingsparcours, dat al je zintuigen zal prikkelen. Deze avontuurlijke tocht dompelt je onder in boeiende ve...

Proefkonijn gezocht: C-mine expeditie

C-mine expeditie is een uniek belevingsparcours, dat al je zintuigen zal prikkelen. Deze avontuurlijke tocht dompelt je onder in boeiende verhalen over de mijn in al zijn vormen.

C-mine expeditie start in het Energiegebouw van de C-mine site. Eerst daal je af tot 6 meter diep en dan krijg je heel wat verrassende installaties te zien. Bekende artiesten zoals Stijn Meuris en Pascale Platel maakten unieke verhalen over de mijn in combinatie met creatieve beeldprojecties.

In de interactieve geluidscel ga je zelf aan de slag. Produceer je eigen mijn-‘sound’ door hendels, knoppen en wielen te bedienen. Of proef de atmosfeer terwijl je ronddwaalt in het doolhof op weg naar de bovengrond.Je kan de mijn ook virtueel bezoeken. Zet een helm op je hoofd én.... word terug geflitst naar de hoogdagen van de actieve mijn in de jaren 50.

Het hoogtepunt van de expeditie is de beklimming van de gigantische en authentieke schachtbok op het plein. Die is meer dan 60 meter hoog! Wellicht kom je boven uitgeput aan, maar de beloning is des te groter: een schitterend uitzicht op de groene Limburgse omgeving. Voor de iets minder ‘grote’ waaghals, is er een stop op 15 meter hoogte. Als je niet van hoogtes houdt, blijf dan gerust met beide voeten stevig op de grond. Geniet gewoon van het weidse gevoel op het prachtig gerenoveerde plein.Met het leuke gezinsspel 'Waar is Cyriel de Krekel?' duik je samen onder in de gangen van C-mine expeditie. Gewapend met een expeditieriem en - boekje ga je met het hele gezin op zoektocht en kom je te weten wie Cyriel is en wat hij in de mijn van Winterslag uitspookt. Ontrafel het mysterie en wie weet ontvang je wel een medaille als aandenken aan deze bijzondere tocht.Het spel kan gespeeld worden tijdens de openingsuren van C-mine expeditie en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Het expeditieboekje bevat extra knutselpagina's om thuis nog mee aan de slag te gaan.


Getest op kinderen zkt een proefkonijn dat samen met zijn/haar familie in de gangen van C-mine wil duiken. Iets voor jou? Stel je dan snel kandidaat! Dat kan op de blog, per mail naar getestopkinderen@gmail.com of via de Facebookpagina https://www.facebook.com/getestopkinderen. Vermeld je naam en leeftijd en vertel ons wat jou fascineert aan de mijnen! Reageren kan tot en met dinsdag 7 augustus.


De gezinsprijs (2 volwassenen en 2 kids) voor
Waar is Cyriel de Krekel? bedraagt € 28.


Meer weten?
http://www.c-mine.be

Foto's?
C-mine