In Sint-Laureins, provincie Oost-Vlaanderen, valt deze zomer heel wat te beleven voor gezinnen met kinderen. Wij zetten de 7 leukste én mees...

't Zomert in Sint-Laureins

In Sint-Laureins, provincie Oost-Vlaanderen, valt deze zomer heel wat te beleven voor gezinnen met kinderen. Wij zetten de 7 leukste én meest kindvriendelijke activiteiten in Sint-Laureins op een rijtje.

De Boerenkreek in Sint-Laureins is een recreatiecentrum dat gebruikt wordt voor sport & bewegen, ontspannen & spelen en leren & natuur.

1. Kinderen kunnen er op vlak van sport terecht voor ponyrijden, watersporten, avonturensport en crea.
 

2. Een dag naar de Boerenkreek is een ideaal uitje voor jong en oud. Om te ontspannen kan je er fietsen huren, petanque spelen, beachvolley spelen, vissen, zwemmen, varen en er ligt een mooie speeltuin.


3. Er zijn ook een aantal educatieve wandelingen in het aanbod van de Boerenkreek. Zo heb je de landschapswandeling met natuurgids die de landschapselementen interactief toelicht. 


4. Verder is er de wandeling ‘Speurneuzen aan de kreek’. Hierdoor maken kinderen op een speelse manier kennis met de levende en niet-levende aspecten van de kreek. Ze ontdekken hoe dieren samenleven aan de oevers van de kreek.

5. De blotevoetenwandeling is ook gekend. Schoenen uit, sokken uit en wandelen maar. Zo voelen we dingen die we niet zouden opmerken tijdens een gewone wandeling. Het is bovendien super gezond.


6. Er is ook een astronomiewandeling op dagen dat er natuurlijk geen wolken zijn.

7. Je kan er zelfs logeren!

Foto's?
Sint-Laureins