Natasja nam haar 3 kinderen Eris, Lian en Jara en enkele vrienden mee naar het Rivierenhof om een spoor door het bos te zoeken, de oude Kelt...

Leuk & leerrijk

Natasja nam haar 3 kinderen Eris, Lian en Jara en enkele vrienden mee naar het Rivierenhof om een spoor door het bos te zoeken, de oude Kelten in de loop van het Schijn te volgen en leuke natuurweetjes op te pikken. Benieuwd wat ze van de Zomerzoektocht vonden?

Op 31 juli trok Natasja met haar gezin richting Rivierenhof voor de Zomerzoektocht. "We fietsten van Wommelgem naar het Rivierenhof. De zoektocht begon aan het infopunt. We kwamen op veel plekken die we nog niet kenden, terwijl we toch al veel in dit domein geweest zijn.


Mama Natasja vond zelf het 2de deel van de zoektocht het allerleukst. "Het was een tocht langs de rivier aan het Sterckxhof. Eerst de rivier volgen, dan de boomman zoeken en uiteindelijk aan het grasveld een oriƫntatie doen. Aan de bomenhoroscoop zochten we allemaal onze boom. De bijhorende karaktertrekken waren geweldig!"Deze zoektocht bestaat uit vier delen, zo kan je volgens leeftijd en interesse kiezen voor wat jou het leukst lijkt.

"We twijfelden over deel 3, maar we hebben het toch maar niet gedaan. Deel 3 is een tocht door Deurne. Het was heel warm en we waren al een halve dag bezig, dus begonnen we meteen aan deel 4. We moesten bij deel 4 op zoek naar het bijtje.""Het was zeer leerrijk heel leuk om met de kindjes te doen. Kleine kindjes bij? Dan raad ik aan om de fiets mee te nemen, aangezien het echt heel wat kilometers zijn. Mooie wandelpaden, kinderboerderij, speeltuinen: voor elk wat wils!Meer weten?
Bij de domeinwachters van het Rivierenhof op T 03 360 52 18 en via rivierenhof@provincieantwerpen.be en www.terranova.be