Melk komt uit een brik en aardappelen uit een zak. Heel wat kinderen weten helaas niet waar producten uit de supermarkt echt vandaan komen. ...

De Boer-de-reis

Melk komt uit een brik en aardappelen uit een zak. Heel wat kinderen weten helaas niet waar producten uit de supermarkt echt vandaan komen. Dat blijkt uit een enquête die Fairtrade België bij 600 lagere schoolkinderen uit 30 klassen in Vlaanderen en Wallonië afnam en daar wil Delhaize iets aan doen. 


Daarom lanceerde Delhaize een de zomerspaaractie: “De Boer-de-reis”. Karla de koe neemt iedereen mee op een trip doorheen de vier seizoenen op de boerderij. Kinderen leren hierdoor ook over de herkomst van groenten en fruit en de voordelen ervan. Nog tot en met 15 augustus kan je 24 verschillende dierenfiguurtjes verzamelen, zaadjes planten en stickers in een gloednieuw album kleven boordevol informatie, tips en leuke activiteiten die zich afspelen op de boerderij.


Kinderen weten vaak de oorsprong niet van vele producten die we in de supermarkt vinden, en zoals het spreekwoord zegt 'onbekend maakt onbemind'. Delhaize is 'Mee met ’t leven' en wil daarom de kids bewust maken van waar het voedsel dat ze eten vandaan komt. Hiervoor neemt Delhaize ze mee naar de basis: de boerderij. Op de boerderij leren ze dat kippen eieren leggen, koeien melk produceren en grote pompoenen uit kleine zaadjes ontstaan. De nieuwe zomeractie van Delhaize “De Boer-de-reis” laat de kids ook kennis maken met het leven op de boerderij doorheen de vier seizoenen en laat hen op die manier te weten komen wat seizoensproducten zijn.


Delhaize en deze mama zitten helemaal op dezelfde golflengte. Wij gingen deze zomer zelfs enkele dagen kamperen op de boerderij. We hielpen er met alle dagelijkse klusjes en... we namen “De Boer-de-reis” mee. Er bestaat toch geen betere plek om ons stickeralbum aan te vullen dan de boerderij zelf! Tot 15 augustus kunnen klanten een stickeralbum kopen dat informatie, tips en leuke activiteiten die zich op de boerderij afspelen, bevat. Per aankoopschijf van 20 euro ontvangt de klant een zakje. Ofwel bevat een zakje 4 stickers voor het stickeralbum, ofwel 2 stickers met 1 zaaizakje of 2 stickers en een ‘gratis figuurtje’ kaart. Met deze kaart ontvangen klanten gratis één van de 24 dierenfiguurtjes met exclusief design. Ook zonder kaart kan de klant een dierenfiguurtje verkrijgen aan de prijs van € 1,49. De zaaizakjes kunnen de kids gebruiken om hun eigen plantjes te zaaien: bieslook, dille, kamille, basilicum, peterselie, tijm, alfalfa, andijvie, tuinkers, wortel, bloemkool en kerstomaat. Om het geheel compleet te maken, kan je ook kiezen voor een speldoos voor de prijs van €4,99, waarin een te monteren stal zit en zaaibakjes met potgrond. De doos bevat bovendien een spelbord met dobbelsteen.
Meer weten?
https://www.delhaize.be/nl-be/CSP:summerevent


Foto's?
Delhaize