In Wemmel, provincie Vlaams-Brabant, valt deze zomer heel wat te beleven voor gezinnen met kinderen. Wij zetten de 5 leukste én meest kindvr...

't Zomert in Wemmel

In Wemmel, provincie Vlaams-Brabant, valt deze zomer heel wat te beleven voor gezinnen met kinderen. Wij zetten de 5 leukste én meest kindvriendelijke activiteiten in Wemmel op een rijtje.

1. 21 juli-feest, 21 juli 11 tot 13 uur
Kom op zaterdag 21 juli naar het voorplein van het gemeentehuis en maak er samen met je buren, familie of vrienden een gezellige namiddag van. Kom genieten van een hapje en een drankje, en breng gerust je kinderen mee. Voor hen is er immers ook in animatie voorzien. Iedereen welkom vanaf 10 uur.🚩 op het voorplein aan het gemeentehuis (Dr. H. Folletlaan 28, 1780 Wemmel) 
11 tot 13 uur

2. Kidshappening, 19 augustus

Hindernissenloop, randanimatie, eetstandjes en een kriebelbenenfuif.
🚩 Dr. H. Folletlaan 28, 1780 Wemmel
13u30 - 20 uur
💶 € 4 

3. Springkastelenfestival, 25 augustus

Na het grote succes van vorig jaar kon ook deze zomer het springkastelenfestival niet ontbreken in Wemmel! Op 25 augustus is het grasveld voor het gemeentehuis weer het decor voor een echt springfestijn voor groot en klein. Met survivalbanen, klimmen en klauteren, een bungee-run,... en zoveel meer! Kinderen onder de 10 jaar moeten begeleid worden door een volwassene. 
🚩 Dr. H. Folletlaan 28, 1780 Wemmel (grasveld)
13 - 17 uur

4. Jaarmarkt, 20 augustus
* dierenprijskampen

* demonstratie paardendressuur
* straatanimatie
* kinderspeelpark
* kinderrommelmarkt (nieuwe locatie: kerkplein!)
* huifkarritten
* demonstratie oude ambachten, imker, hoefsmit
* kunsttentoonstelling Eugène Laermanskring (in CC De Zandloper)
* boekenverkoop bibliotheek (nieuwe locatie: aan de academie!)
* veiligheidsparcours + inbraakpreventie +  infostand Be-Alert + gratis fietsgravering + oefenmogelijkheid met stemcomputer (nieuwe locatie: aan de academie!) + fietsenverkoop * vanaf 11 uur, jaarmarktworp: mooie prijzen te winnen, geschonken door Wemmelse handelaars
🚩 centrum Wemmel
vanaf 10 uur 

5. Jaarmarktfestival, 20 augustus
Jaarmarktfestival. Traditioneel de muzikale afsluiter van een feestelijk weekend. Volledig gratis!
* 17u30: Bert & de bomma’s trapt het festival op gang.  Frontman-entertainer Bert Vannieuwenhuyse neemt de kinderen, van kleuter- tot basisschoolleeftijd, mee op een vrolijke en interactieve muzikale ontdekkingsreis. 

* 19 uur: Buckwood Mojo brengt een mix van swing, boogie en blues. Soms met een jazzy randje, soms met een vleugje rock.
* 20u30: Tom Helsen & band. De singer-songwriter is weer helemaal terug met zijn 8ste album ‘Cupcakes’ én dus ook met een gloednieuwe band. Je kent hem ongetwijfeld al van zijn vele radiohits waaronder “Sun in her eyes”, “Easy”, “Change yourself”, “Home”, “Castle walls” en “I am”.
* 22 uur: The Amazing Flowers is een partycoverband die al 10 jaar overal ten lande de feestpodia onveilig maakt. Partyhits van vroeger aan nu aan een verschroeiend tempo.
23u30: DJ Samsation mag het festival afsluiten met een spetterende muziekshow.    

🚩 Dr. H. Folletlaan 28, 1780 Wemmel 
vanaf 17u30
Foto's?
Wemmel