In Bredene, provincie West-Vlaanderen, één van onze badplaatsen, valt deze zomer heel wat te beleven voor gezinnen met kinderen. Wij zetten ...

't Zomert in Bredene

In Bredene, provincie West-Vlaanderen, één van onze badplaatsen, valt deze zomer heel wat te beleven voor gezinnen met kinderen. Wij zetten de 11 leukste én meest kindvriendelijke activiteiten in Bredene op een rijtje.

1. Zomerexpo Red Devils, 15 juni - 15 augustus
Deze expo bundelt de geschiedenis aan de hand van talloze objecten en straffe anekdotes en brengt unieke collecties samen. De collecties van supporters die jaren, zelfs decennia lang, objecten verzamelden worden nu voor het eerst samengebracht in een groter verhaal. Een gigantische tijdlijn van tientallen meters geeft inzicht in de successen van de Belgische ploeg. Je krijgt er een buitengewone verzameling aan origineel gedragen voetbalshirts te zien, waarvan de beelden nog op het netvlies staan gebrand. Maar ook stukken uit vervlogen tijden komen aan bod. Bovendien kan je er ook “op de foto” met elf iconische duivels die levensgroot staan opgesteld.
tijdens de kantooruren van de dienst toerisme (weekdagen: 09 uur - 12u15 + 13u30 - 17 uur, zaterdag: 10 - 12 uur + 14 - 16 uur; zondag: 10 - 12 uur – tijdens de periode 30/06-31/08: doorlopend van 09 tot 18 uur).
💶 gratis
cultuur@bredene.be

2. Dunegatfeesten, 14 en 15 juli

Bruisend feestweekend met doorlopend kinderanimatie, straattheater, braderie lokale handelaars en muziekoptredens.
Programma zaterdag:

* Straattheater (10u30 – 19 uur)
* Kunsthappening “Place du Tertre” (10 - 18 uur)
* Aperitiefconcert Koninklijke Gemeentelijk Harmonie (11 -12 uur)
* Optreden Sam Gooris (19 uur)
* Optreden Sergio (20 uur)
Programma zondag:
* Ravotdag (11 - 17 uur)
* Lotto’s muziekshow, met optreden van Willy Sommers, Matthias Lens, Lissa Lewis, Wim Soutaer en Luc Steeno (vanaf 14 uur)

💶 gratis 
toerisme@bredene.be

3. Hap Foodtruck festival, 27 - 29 juli

Mobiele keukentjes toveren het stadspark/-plein om tot één groot sfeervol openluchtrestaurant. We serveren het lekkerste eten in een super gezellige setting waar tip-top muzikanten zorgen voor overheerlijk muzikaal genot. Gezellige zithoekjes, picknick dekentjes, sfeerverlichting, ... zorgen er voor dat het festival een broedplaats wordt voor sociaal contact. Een feest voor jong en oud, een hotspot waar mensen bij elkaar komen.
Het belooft een heerlijk smaak- en sfeervol festival te worden. Of je nu met je familie, geliefde, collega’s of vriendengroep komt, iedereen is van harte welkom! Verwacht mini-optredens van top-straatmuzikanten, straattheater, kinderanimatie, podium
met de hele dag door leuke bandjes en dansen op lekkere muziek.

💶 gratis
http://hapfestival.be/

4. BK Zandkastelen bouwen, 4 augustus

Het BK Zandkastelen, dit jaar in het thema van het WK voetbal vindt plaats op zaterdag 04 augustus om 14 uur ter hoogte van strandpost 2. Inschrijven kan vanaf 13 uur, de ploegen bestaan uit maximaal 6 persoon waarvan max. 2 volwassenen.  De nadruk ligt vooral op een dagje familieplezier met laag competitiegehalte. Traditioneel komen heel wat families, gewapend met schoppen en schepjes in alle kleuren en formaten op dit evenement af. 
De deelnemers zakken zelfs speciaal een dagje af naar Bredene om er deel te nemen aan dit gezellige familie-event. Er zijn mooie prijzen voor alle deelnemers en de winnaars worden nog eens extra in de watten gelegd.

toerisme@bredene.be


5. Kom Grasduinen, 19 augustus

Familiehappening in het teken van sport en spel met een spectaculaire roofvogelshow.
Een aantal Bredense verenigingen laten je kennismaken met hun werking.
Kinderen kunnen zich uitleven op het groot springkasteel, de bungeejump (trampoline), een klimmuur, bootjes gladiatorrun,…

💶 gratis
toerisme@bredene.be


6. Gardens of Bredene, 25 augustus
Park ’t Paelsteenveld:
Parkfeest in het teken van bloemen en natuur.
Bredene zet letterlijk zijn tuinen open en trakteert op een dag vol familieplezier. In het sfeervol ingerichte park vind je in iedere hoek wel een nieuwe verrassing: een muziekoptreden, acts, opbouwen van speelterrein, workshops,…

💶 gratis
toerisme@bredene.be


6.  Girlsworkshop, 31 juli
Een avond vol workshops en fun for girls! Geen jongens toegelaten.
🚩 MEC Staf Versluys, Kapelstraat 76
💶 gratis, film: € 3 (tickets enkel aan de deur)
 

7. Dropping, 7 augustus
Zoek de weg terug naar de jeugddienst met jouw team.
🚩 Jeugddienst, Kerkstraat 8
💶 gratisinschrijven via digitaal loket op bredene.be
 

8. Paintball, 9 augustus
De tuin van de jeugddienst zal worden omgetoverd tot een paintballveld. Inschrijven kan voor KidsPaintball (VM/NM) of gewone Paintball (’s avonds).
🚩 Jeugddienst, Kerkstraat 8
💶 € 5
inschrijven via digitaal loket op bredene.be
 
9. Lasershooten, 21 augustus
Kom mee lasershooten in de duinen, fun voor iedereen.
🚩 Strandpost 6
💶 € 2
inschrijven via digitaal loket op bredene.be
 
10. Tuinfeest, 24 augustus
Kom genieten van ons tweede tuinfeest met lokaal talent op het podium en veel sfeer en gezelligheid.

🚩 Jeugddienst, Kerkstraat 8
💶 gratis
11. SummerSplash, vrijdag 31 augustus
De zomer sluiten we af met tal van gratis waterattracties aan het sportcentrum en een sessie discozwemmen in het zwembad.

🚩 Sportcentrum Ter Polder, Spuikomlaan 21
💶 gratis


Foto's?
Bredene