In Brasschaat, provincie Antwerpen, valt deze zomer heel wat te beleven voor gezinnen met kinderen. Wij zetten de 6 leukste én meest kindvri...

't Zomert in Brasschaat

In Brasschaat, provincie Antwerpen, valt deze zomer heel wat te beleven voor gezinnen met kinderen. Wij zetten de 6 leukste én meest kindvriendelijke activiteiten in Brasschaat op een rijtje.

1. Den Toren, heel het jaar
Het begint allemaal in 1820 met de komst van de eerste militairen met schietoefeningen op de Brasschaatse Heide en de ontwikkelingen in de artillerie. Je ontdekt er hoe de natuur, de militaire aanwezigheid en de luchtvaartactiviteit dit gebied gevormd hebben. Gastvrouw zandbij Allouette neemt ook de allerkleinste mee in het avontuur.
💶 2 euro voor volwassenen, kinderen t.e.m. 18 jaar gratis
https://www.brasschaat.be/vrijetijd/toerisme/doen/musea/den_toren


2. Sprookjespad, heel het jaar

Het Sprookjespad  is een belevenis voor kinderen van 4 tot 7 jaar, die loopt door het gemeentedomein De Mik. Een vertelling voor een groep van 6 tot 20 kindjes en maximum 3 begeleiders duurt ongeveer 2 uur en kost 40 euro, inclusief een wafeltje voor elke deelnemer. Een ervaren vertelster wandelt met de kinderen vanaf de kinderboerderij Mikerf door het park en rond de vijver naar de geklasseerde torenpoort, waar de kinderen een half uurtje in de prachtige wenstoren verblijven. Verhalen, liedjes, spelletjes en eerbied voor de natuur staan centraal.
💶 40 euro
https://www.brasschaat.be/vrijetijd/toerisme/kinderen/sprookjespad

3. Speeltuinen  en hertenweide Park, heel het jaar

Een leuke speeltuin, grote zandbak en heel wat speelse dieren om te bewonderen
💶 gratis
https://www.brasschaat.be/vrijetijd/toerisme/kinderen/speeltuinen

4. Spoorfietsen, van Paasvakantie tot herfstvakantie

Fiets mee in het spoor van de militairen over een historische spoorlijn uit WOI middenin de natuur.  Op zoek naar een leuke activiteit voor het hele gezin? Fiets dan mee met de spoorfietsen tussen Kapellen en Brasschaat. In totaal leg je zo'n 10 km af op een historische spoorlijn uit WO I middenin de natuur. Aan het keerpunt kan je even uitblazen aan het oudste militair vliegveld van België waar je een hapje en een drankje kan nuttigen in het café Perron Noord.
💶 35/90 euro
www.spoorfietsen.be


5. Kinderboerderij, heel het jaar

Je kan op de boerderij terecht om stallen, weide, moestuin, boomgaard, speeltuin, petanquebaan, bijenhal, bakoven... te bezoeken. Mikerf organiseert ook elk jaar een schaapscheerfeest in mei, een oogstfeest in september en het feest van Sint Maarten op 11 november. Van maart tot oktober zorgen de bakkers elke derde zondag van de maand op de boerderij voor heerlijk artisanaal brood uit de houtoven. Daarnaast kan je een mooie wandeling maken in het domein en genieten van lekkers in hun cafetaria. Zo kan je er proeven van heerlijk zelfgemaakt roomijs, yoghurt, rijstpap,... van de koeien van Mikerf.    
💶 gratis
http://aralea.be/kinderboerderij-mikerf/

6. Striproute, heel het jaar

Beleef je graag een sportieve en avontuurlijke dag? Ben je een stripfanaat of kom je graag te weten hoe en waar je favoriete stripfiguren vertoeven? Rep je dan in zeven haasten naar één van de zeven stripgemeenten en volg er de Striproute. Het parcours doorkruist Brasschaat, Brecht, Kalmthout, Kapellen, Wuustwezel en Zoersel. Ontdek de Grote Striplus en geniet volop van de stripbezienswaardigheden en stripbelevingen onderweg. Waan je in een echt stripverhaal dankzij de vele locaties die ook in de bestaande strips afgebeeld staan.
💶 4 euro
https://www.brasschaat.be/vrijetijd/toerisme/kinderen/striproute


Foto's?
Mie De Backer