Morgen brengt JEF de animatiefilm Molly Monster uit in de bioscopen. De film richt zich tot het jongste publiek (4+) en legt op een mooie en...

Molly Monster wordt grote zus

Morgen brengt JEF de animatiefilm Molly Monster uit in de bioscopen. De film richt zich tot het jongste publiek (4+) en legt op een mooie en grappige manier uit hoe het is om een nieuw broertje of zusje te krijgen (de opwinding, zenuwen, uitdagingen, ... die erbij komen kijken).

Molly Monster wil er dolgraag bij zijn wanneer haar nieuwe broertje uit het ei kruipt dat mama heeft gelegd. Dat gebeurt ver weg achter de Wilde Heuvels, op het Eiereiland, waar kleine monsters ter wereld komen. Maar hoe kan ze haar beste vriend Edison aan het verstand brengen dat hij niet jaloers hoeft te zijn? Bezorgd reist Molly haar ouders achterna. Zo begint een avontuurlijke tocht doorheen een kleurrijke wereld: Monsterland.


Misschien zag je Molly eerder al ergens opduiken? Dat kan. Molly verscheen al in prentenboeken, kortfilms en een tv-serie. Dit lieve, schattige monstermeisje doet je hart meteen smelten. Samen met haar knuffel Edison beleeft ze de gekste avonturen op weg naar Eiereiland. Molly is lief, schattig, speels, kleurrijk, spontaan, grappig, eerlijk, enthousiast, nieuwsgierig, ondernemend en ontroerend, net zoals elke kleuter in het publiek.


Zondagochtend mochten we naar de première van Molly Monster gaan kijken in Utopolis in Mechelen. We breidden ons gezin (tijdelijk) uit met 2 vriendjes: Wout en Kobe. Met 4 op een rij genoten ze van de film. 
 
Deze film samenvatten in één woord? VROLIJK! Molly Monster is echt een vrolijke film: de kleuren, de muziek, de personages, het onderwerp, ... Wat wij zo leuk vonden aan Molly Monster? Het is geen verhaal van goed en kwaad of van helden en slechteriken. Eén en al gezelligheid en kleur. Ook van de wilde heuvels moet je geen schrik hebben. De trip is erg spannend, maar op geen enkel moment eng. De monstertjes die ze onderweg tegenkomen, zou je zelf zo mee naar huis nemen. En de griezels die ze wat verderop zien, daar moet je ook geen schrik van hebben. Dat wordt al snel duidelijk wanneer ze scheetjes beginnen laten. Hilarisch vond het publiek dat!Molly Monster leeft in een fantasiewereld waar de zon altijd schijnt en enkele wolkjes voorbij waaien. Waar monsters je beste vrienden zijn. Waar achter geen enkele hoek gevaar schuilt. Waar je zorgeloos kan opgroeien en ontdekken. Waar je al eens naast de lijntjes mag kleuren. Waar zelfs ruzie maken plezant kan zijn. Wie wil nu niet in zo'n wereld opgroeien en leven?Na de film ontmoetten we Molly Monster in levende lijven. Groter dan in de film, maar even zacht, kleurrijk en lief.En Veronique Leyssen leerde ons samen met de Maurice Grannies breien én een pompom maken. Hier vind je het patroon voor de babymuts, hier de monstermuts en hier de Molly Monster strik.


Word jij binnenkort grote broer of zus? Krijgen jullie er nog een kleintje bij? Dan moet je deze film gewoon gezien hebben. En heb je geen plannen voor nog een kleintje? Wees dan voorzichtig, want na het zien van Molly Monster heb je gegarandeerd zin om je gezin uit te breiden. 


Meer weten?
https://jeugdfilm.be/beleef-film/thuis/molly-monster

Foto's?
JEF