Nog geen flauw idee wat je met je kroost kan doen tijdens de paasvakantie? We zetten zeven leuke activiteiten in Koksijde-Oostduinkerke in d...

Zeven leuke uit-tips in Koksijde-Oostduinkerke voor de paasvakantie

Nog geen flauw idee wat je met je kroost kan doen tijdens de paasvakantie? We zetten zeven leuke activiteiten in Koksijde-Oostduinkerke in de paasvakantie op een rijtje.

1. Op zaterdag 31 maart gaat op de Zeelaan de Bloemenjaarmarkt door. Je vindt er perkplanten, bloembollen, vetplantjes, coniferen, kamerplanten en snijbloemen die de lente in je tuin en je interieur brengen. Er zullen ook (knappe) tuinmannen aanwezig zijn die je met veel plezier helpen bij het dragen van de aankopen naar jouw wagen.


 

2. Heb je de Garnaalvissers te paard nog nooit in actie gezien? Dan is de paasvakantie het ideale moment. Ga de demonstratie bekijken en geniet achteraf van de garnalen die op de zeedijk worden gekookt. Afspraak maandag 2 april op 9 uur, Oostduinkerke-Bad.


3. Wie sportieve gezinsambities heeft, kan op zaterdag 7 april deelnemen aan de Junior Spartarun die doorgaat op het strand van Koksijde. Een uitdagend hindernissenparcours waar zowel de ouders als de kinderen plezier aan zullen beleven.4. Wie zijn kinderen een beetje cultuur wil bijbrengen, trekt op woensdag 4 en 11 april richting het Abdijmuseum Ten Duinen. Terwijl de kids deelnemen aan een creatieve workshop is er een rondleiding voor volwassenen. En wedden dat je kinderen helemaal onder de indruk zullen zijn van de Virtual Reality beleving die je sinds kort in het museum kan beleven?5. Families zijn ook in het Navigo, Nationaal Visserijmuseum meer dan welkom op vrijdag 6 en 13 april, waar hetzelfde concept van toepassing is. De kids kunnen wegdromen tijdens een workshop over vissers en visserij, voor de ouders is er een thematische rondleiding.6. Tijdens het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 april wordt Koksijde-Bad omgetoverd tot een groot speeldorp. Koksijde Kids is voor kleuters en tieners die zich (gratis!) kunnen uitleven op springkastelen, klimtorens, gekke fietsen, megatrampolines en nog veel meer.7. In de uitgestrekte natuurgebieden kunnen kinderen zich ontpoppen tot rasechte avonturiers. Vanaf vrijdag 23 maart kan je er deelnemen aan de elfde editie van de wandelzoektocht. De nodige formulieren haal je af bij de dienst Toerisme Koksijde (prijs € 4).Meer weten?
www.visitkoksijde.be 


Foto's?
Koksijde