De opdracht? De all around van Louis Le Sec grondig uittesten. Het proefkonijn? Emiel. De verwachting? Mooi en functioneel, makkelijk mee ...

Mooi, functioneel én all around!

De opdracht? De all around van Louis Le Sec grondig uittesten.
Het proefkonijn? Emiel.
De verwachting? Mooi en functioneel, makkelijk mee te nemen én overal voor te gebruiken.

"We kregen een tof pakketje van Louis Le Sec aan met een All around luierdoek en een boekje met de verschillende producten. Ik had nog nooit van dit Belgische bedrijfje gehoord, maar het is een echte aanrader", vertelt mama Kristl.

De collectie van Louis Le Sec bestaat uit:
* het beddengoed om je matras, dekbed en kussen te beschermen
* de all around, die werkelijk voor alles gebruikt kan worden!
* de badcape: hou je handen vrij en blijf helemaal droog wanneer je je baby uit bad haalt
* het slabbetje: waterdicht én absorberend

 
Emiel mag een All Around uittesten. De All Around zijn, net als luiers van 40 * 60 cm, makkelijk mee te nemen en overal voor te gebruiken: in bed, de wandelwagen, de Maxi-Cosi, de wieg; als verschoningsmat bij het reizen, als kussensloop, deken, handdoek, slabbertje, schouderbescherming, knuffel; in de slaapkamer, de keuken, de eetkamer, de woonkamer, in de auto, in het park, op het strand, ...


 
"Het doekje heeft een warme, donkerroze kleur langs de ene kant en een witte zachte badstof langs de andere kant. Het is waterdicht en anti-bacterieel waardoor het ook multifunctioneel kan worden gebruikt. De eerste dag kwam het al heel goed van pas. Emiel was iets te hevig na het eten en gaf een enorme hoeveelheid melk terug. Papa was net op tijd om het doek over zijn schouder te trekken. Ook al lag de roze kant naar boven, toch werd het vocht meteen opgenomen. Oef, drama vermeden."


 
De ene zijde is van badstof (90% katoen/10% polyester) en de andere zijde van Louis Le Sec-stof (100% katoenjersey met een PU membraan). De All Around is waterdicht en vormt een versperring tegen huismijt, bacteriën en virussen. De all around is makkelijk mee te nemen en oprolbaar! Deze multifunctionele luier is verkrijgbaar in 9 uni kleuren of met print.


"Het handige van dit doek is het feit dat hij snel gewassen kan worden in een netje en gedroogd kan worden in de droogkast. Ook zonder droogkast droogt het doekje redelijk snel op. We namen hem ook overal mee naartoe. Regelmatig werd hij gebruikt als schouderdoek, maar ook als verversmatje. Je kan het redelijk klein oprollen, waardoor je het in een klein hoekje van de verzorgingstas kan meenemen. Het doek kan ook grotere hoeveelheden vocht aan, waardoor je minder doeken mee hoeft te sleuren.
Het was net groot genoeg, maar het zou tof zijn als er nog grotere versie gemaakt zou worden. "


"Nu Emiel tandjes krijgt, zevert hij een hele dag, daardoor ligt het doek regelmatig in zijn buurt. Soms neemt hij het gewoon vast als knuffeldoek omdat het lekker zacht is. Vaak wordt het doek gebruikt als een soort slab bij het eten van groentenpap. Soms maak ik het doek een beetje nat en gebruik een hoekje als afveegdoekje. Alle vlekken van de verschillende soorten groenten heb ik er voorlopig vlot uitgekregen. Je kan het doek ook strijken, maar dit was niet nodig."

"Ook de andere producten van Louis Le Sec lijken me de moeite: dekbedovertrekken, hoeslakens, kussenslopen, bedomranders, borstvoedingskussenhoezen, aankleedkussenhoezen, badcapes met grote kap, slabbetjes, ... Louis Le Sec is een mooi en kwaliteitsvol Belgisch merk. De producten zijn zowel mooi als functioneel en dit klopt volledig voor het doek dat wij mochten uittesten."
Meer weten?
https://www.louislesec.com/nl/