Ondanks de zogenaamde welvaartsstatus van België, leven bijna 1 op 5 kinderen in ons land onder de armoedegrens. En deze groep wordt steeds ...

Speelgoed voor elk kind

Ondanks de zogenaamde welvaartsstatus van België, leven bijna 1 op 5 kinderen in ons land onder de armoedegrens. En deze groep wordt steeds groter. Acuut is het probleem voor deze gezinnen met verjaardagen, Kerstmis, Sinterklaas en andere feesten. Op dat moment is er vaak geen budget om cadeautjes en speelgoed te kopen.

De jaarlijkse actie “Speelgoed voor Elk Kind” van PostNL en kariboo! is weer van start gegaan om ervoor te zorgen dat deze kinderen ook een cadeautje krijgen van Sinterklaas.
 

De actie, die opgestart werd in 2015, roept volwassenen en kinderen op om speelgoed dat ze niet meer gebruiken in te pakken en gratis af te leveren bij een kariboo! spot in de buurt. Vandaaruit gaat het naar een PostNL-depot, waar het speelgoed gesorteerd en herverdeeld wordt. Partner de Gezinsbond en goede doelen als VZW De Kindervriend en Caritas International zorgen er dan weer voor dat het juiste cadeautje bij het juiste gezin en kind terecht komt.

Vorig jaar stelden Elien en Lore elk een klein pakje samen voor dit fantastische project. Dat lees je hier. Ook dit jaar maken we hier weer werk van!

De actie wordt steeds groter. Daar waar in 2015 3000 stukken speelgoed werden ingezameld, waren dat er in 2016 al 12000. In 2017 wordt er nog meer verwacht. En dat is goed, want elk kind verdient een cadeautje van Sinterklaas.Op de website van “Speelgoed voor Elk Kind” en op Facebook staat duidelijk uitgelegd hoe je speelgoed kan inleveren. Ook dit jaar verzamelen ze alle soorten speelgoed. Dus duik die speelkamer of zolder in en pak ook die oude spelconsole, pop met kleertjes, leesboeken, blokkendoos, puzzels en sportgerief in en lever ze in.Meer weten?
www.speelgoedvoorelkkind.be www.facebook.com/speelgoedvoorelkkindunjouetpourchaqueenfant
www.postnl.be
www.kariboo.be


Foto's?
Speelgoed voor elk kind