Na het succes van Kadanza, Kadanza Together en Unidamu presenteren Ketnet en Studio 100 een gloednieuwe editie van Ketnet Musical: Team U.P....

Cast van Ketnet Musical: Team U.P.

Na het succes van Kadanza, Kadanza Together en Unidamu presenteren Ketnet en Studio 100 een gloednieuwe editie van Ketnet Musical: Team U.P. Op donderdag 16 november werd in de laatste aflevering van Ketnet Musical: Het Grote Selectieweekend bekendgemaakt welke 24 kinderen na een uitgebreide auditie werden uitgekozen om mee te spelen in de nieuwe musical Team U.P. Die gaat op 3 maart 2018 in première.


In het topsportinternaat U.P., waar kracht en prestatie hoog in het vaandel staan, is alles één grote competitie. Wie is de snelste? Wie is de sterkste? Wie is de populairste? Lars, de zoon van een bekende sporter, komt tegen zijn zin terecht in de school. Niet iedereen is even blij met zijn komst. En wanneer de directie hem wegens de bekendheid van zijn vader bevoordeelt, is het hek helemaal van de dam en staat de hele school op stelten. Team U.P. is een bruisende musical die zowel de sport- als de muziekfanaten zal bekoren.


 
De musical wordt een mix van liedjes uit het Studio 100- en Ketnet-repertoire, aangevuld met een aantal nieuwe nummers.

De volwassen rollen in de musical worden vertolkt door de ervaren musicalactrice Goele De Raedt (in de rol van de sportieve, maar strenge directrice Conny), Ketnet-wrapper Sander Gillis (als haar grappige en naïeve assistent Tist) en de jonge musicalactrice Jolien De Clerck (als sportlerares Jessica). Meer informatie in het bijgevoegde persdossier.
Ketnet Musical: het verloop

Na een voorafgaandelijke selectie werden deze zomer uit meer dan 1200 kandidaten 60 kinderen weerhouden.

Van maandag 6 tot donderdag 16 november bracht Ketnet in een reeks van acht afleveringen, gepresenteerd door Tatyana Beloy, verslag uit van het Grote Selectieweekend, waarin de 60 kandidaten konden tonen hoe goed ze kunnen zingen, dansen, acteren, en uiteraard ook sporten  En dat voor de ogen van de  alziende jury: Laura Tesoro, Giovanni Kemper en regisseur Tijl Dauwe. Zij volgden de kinderen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat om uiteindelijk 24 jonge talenten te kiezen die zullen schitteren in dé musical van 2018: Team U.P.  



 
Van maandag 20 tot donderdag 30 november (telkens om 16.30 en 18.55 uur) ontdekken de Ketnetters tijdens een tweede reeks van acht afleveringen, eveneens gepresenteerd door Tatyana Beloy, wie van de jonge acteurs een sprekende rol krijgt in Team U.P.  en wie deel zal uitmaken van het ensemble. We zien hen aan het werk tijdens de zang-, acteer- en  dansrepetities, en in andere workshops. Ze bereiden zich voor op de musical, leren de eerste nummers aan en ontmoeten de vrouwelijke hoofdrolspeelster Goele De Raedt.

Op zondag 10 december is er een grote tv-show van 75 minuten waarin de jonge acteurs volop hun talent kunnen tonen in diverse scènes en dans-battles. Dan vernemen we ook wie van de kinderen welke rol mag spelen. De show bevat ook een heleboel extra’s en verrassingen.

Eerder die week, van maandag 4 tot donderdag 7 december, kunnen de Ketnetters in een vierdelig backstageverslag zien hoe het er achter de schermen aan toe ging tijdens de repetities en de show zelf. Wie had het meeste zenuwen? Wie is zelfzeker? Wie heeft welk ritueel voor hij/zij het podium op moet en wat komt er allemaal kijken bij zo’n show?



 
En dan is het uitkijken naar de première van Team U.P. op zaterdag 3 maart in het Plopsa Theater in De Panne. Er zijn voorstellingen in het Plopsa Theater in De Panne (3 en 4 maart), Ethias Theater in Hasselt (7 april), Capitole in Gent (28 en 29 april) Kursaal Oostende (10 mei) en in de Stadsschouwburg Antwerpen (19, 20 en 21 mei).

Op donderdag 16 november werden in de laatste aflevering van Ketnet Musical: Het Grote Selectieweekend volgende castleden bekendgemaakt:
* Alexanne Vervoort, Westerlo - 16 jaar
* Anke Verhoeven, Hoogstraten - 15 jaar
* Anne-Laure Schoonjans, Affligem – 15 jaar
* Arthur Vets, Keerbergen – 14 jaar
* Célia Arena, Merksem – 12 jaar
* Freek Hannes, Olen – 15 jaar
* Hayley Gratton, Brugge – 15 jaar
* Ian Kerckaert, Sint-Andries – 15 jaar
* Laura Jansegers, Niel – 11 jaar
* Laura Robaeys, Oostende – 16 jaar
* Laute Van de Putte, Erembodegem – 12 jaar          
* Luis De Vuyst, Ninove – 16 jaar
* Marie De Landtsheer, Reet – 12 jaar
* Marilyn Bultot, Oostende – 15 jaar
* Marthe Willems, Aarschot – 11 jaar
* Nina Jaenen, Alken – 12 jaar
* Noah Apers,  Hemiksem – 11 jaar
* Nono Wauters, Heffen – 11 jaar
* Ruben Dejaegher, Keerbergen – 15 jaar
* Rune Wittouck, Heule – 15 jaar
* Sam Scheipers, Wuustwezel – 10 jaar
* Seppe Cromphout,  Meerbeke – 12 jaar
* Seppe Lesenne, Avelgem – 14 jaar
* Wouter Burssens, Dendermonde – 14 jaar   



Foto's?
Ketnet