Kom op zondag 26 november naar Technopolis... en ontdek of jij nog zonder wetenschap kunt! Op zondag 26 november is het Dag van de Wetenscha...

Wetenschap is écht overal!

Kom op zondag 26 november naar Technopolis... en ontdek of jij nog zonder wetenschap kunt! Op zondag 26 november is het Dag van de Wetenschap en dus het ideale moment om te ontdekken hoe wetenschap en technologie je dagelijkse leven bepalen.


Snel even douchen, een koffietje drinken, de kinderen met de auto naar school brengen, je e-mails lezen… Dat wordt lastig zonder wetenschap! Tijdens de Dag van de Wetenschap op zondag 26 november laten zo'n 120 organisaties verspreid over Vlaanderen en Brussel je ontdekken hoe wetenschap en technologie je dagelijkse leven bepalen.

Tijdens de Dag van de Wetenschap op zondag 26 november kan jong en oud deelnemen aan 656 verschillende workshops, demonstraties, shows, lezingen, rondleidingen,… Deze activiteiten zijn meestal volledig gratis en zijn verspreid over 93 verschillende locaties in heel Vlaanderen en Brussel. Niet vanzelfsprekend, want sommige plaatsen zijn anders niet of maar beperkt toegankelijk voor het publiek.

Het doel van de Dag van de Wetenschap is duidelijk: de Vlaming ervan overtuigen dat wetenschap écht overal is. Meer nog, zonder wetenschap zouden we heel veel dingen die we heel vanzelfsprekend vinden, zoals snel even douchen een koffietje drinken, de kinderen met de auto naar school brengen, onze mails lezen, ... niet kunnen doen. Het is aan alle deelnemers om zichzelf de vraag te stellen of ze überhaupt nog zonder wetenschap kunnen.

 

Meer weten?
www.dagvandewetenschap.be

Foto?
Technopolis