Gisteren was Wereldvoedseldag. Dan wordt er extra aandacht gevestigd op onder andere voedselverspilling. Nooit was voedselverspilling tegen...

Voedselverspillinng vermijden met 1 druk op de knop

Gisteren was Wereldvoedseldag. Dan wordt er extra aandacht gevestigd op onder andere voedselverspilling. Nooit was voedselverspilling tegengaan zo eenvoudig. De nieuwe FreshSaver van FoodSaver wordt niet zonder reden de FoodSaver voor dummies genoemd: met één druk op de knop vacumeer je binnen tien seconden een zakje of verhouddoos met vers voedsel.​

In een gezin heb je vaak restjes: restje vlees, restje groente, restje brood, restje soep, restje pasta, ... Ook wij hebben vaak restjes. Die verdwenen dan vaak in de koelkast zonder verdere bestemming. Resultaat? Dat ik enkele dagen later datzelfde restje terugvond en het eigenlijk niet meer oké was om op te ruimen.

Vandaag ga ik veel bewuster om met onze voeding. Ik heb de koelkast geordend. Restjes krijgen een vaste plek. En ik werk met een vast weekmenu waarin restjes ook een plaats krijgen. Maandag eten we pasta, en daar kan een restje makkelijk in verwerkt worden. Restjes gaan soms 's middags mee als lunch naar het werk of naar school en restjes worden een klein 'voorgerechtje' de dag nadien. Wij gooien niets meer weg. Het is zo'n zonde. Nietwaar?Er wordt nog steeds teveel voedsel verspild:
in Europa wordt elk jaar per persoon gemiddeld nog altijd 95 à 115 kilo aan voedsel weggegooid.


Proberen jullie ook de voedselverspilling een halt toe te roepen? Dat kan met enkele eenvoudige ingrepen of je kan de FreshSaver in huis halen. Zo kan je efficiënter je steentje bijdragen in de strijd tegen voedselverspilling. De FreshSaver is geschikt om groenten, fruit, vis, vlees, noten, koffiebonen en zo goed als elke andere voedingswaren luchtledig te bewaren. Naast het tot meer dan tweemaal verlengen van de houdbaarheid en versheid heeft het vacuüm trekken van bereid of onbereid eten nog tal van voordelen: het eten behoudt zijn oorspronkelijke geur en textuur, het blijft vrij van bacteriën en vriesbrand in de diepvries is onmogelijk.Of je nu orde wil scheppen in je koelkast, het beu bent om elke twee dagen boodschappen te moeten doen, of simpelweg je vers ingekocht voedsel of restjes langer wil bewaren: de FreshSaver doet het allemaal. Bij het toestel krijg je een rol vacumeerbare zakken en een Fresh Food Container: de vacumeerbare vershouddoos. Bijkomend voordeel is dat de FreshSaver weinig plek inneemt in de keuken en helemaal fool proof is: geen verschillende standen om uit te kiezen, één druk op de knop en vacumeren maar.De adviesprijs voor de FreshSaver is €89.