Papa wist even niet waar hij het had, toen hij 's avonds na een drukke werkdag in de zetel plofte. " Wat is dat daar? " "...

Tekenen op het raam? Ja, dat mag!

Papa wist even niet waar hij het had, toen hij 's avonds na een drukke werkdag in de zetel plofte. "Wat is dat daar?" "Hebben ze nu op de ramen gekleurd?????" Ja... ze hadden op de ramen gekleurd. En dat mocht (moest) van mij!


Ik kende ze niet... de raamstiften van Crayola. In dit pakje zitten 8 raamstiften om op ramen en glasoppervlakken te tekenen. 8 levendige en intense kleuren: wit, oranje, groen, geel, rood, blauw, bruin en grijs.


Lore kleurt graag. En het liefst op objecten en voorwerpen waarop het zeker niet mag. Zo kreeg onze zetel al eens een ander kleurtje, de parket werd opgevrolijkt met onuitwisbare stiften, de witte keukenstoelen kregen een extra kleurrijk laagje, ... Lore houdt van kleur, dat mag je zeggen. Stiften werden ondertussen verbannen naar de bovenste plank in de kast. Enkel na reservatie, op aanvraag en onder streng toezicht mogen die gebruikt worden. Zelf was ze nog nooit op het idee gekomen om op de ramen te tekenen. Met dat voorstel kwam ik af. Ik moest Lore dus duidelijk maken dat dit 'speciale' raamstiften waren. Dat ze dat niet mag doen met eender welke stiften. Dat ze het altijd even aan mama moet vragen... Enfin, je kent het wel.

En toen mochten de meisjes zich uitleven op het raam in de living. Heerlijk vonden ze dat. Elien kende de stiften van op school. Ze was meteen enthousiast. Ook Lore genoot zichtbaar. Ze begreep eerst niet helemaal dat mama het ook leuk vond. "Mag dat wel, mama?"

Ze maakten samen een mooie tekening. Lore ging voor grote vlakken, lange krullen en veel lijnen. Elien ging heel nauwkeurig aan de slag: een mannetje, de zon én regen. Véél regen. De meisjes kregen de stiften makkelijk zelf open. Het sluiten ging prima voor Elien. Lore moesten we helpen. Het tekenen ging vlotjes. Ik had schrik dat Lore haar lijnen weer zou uitvegen met haar vuist bij het verder tekenen. Of met haar mouw in al haar enthousiasme. Maar de inkt is vrijwel onmiddellijk droog. Geen vegen, geen plekken, geen stress! 
 

Het enige waar het nog fout kon lopen... was het afvegen van het kunstwerk. En ja hoor... paniek toen mama met een natte doek afkwam. Elien en Lore wilden niet dat hun mooie tekening weggeveegd werd. Mama moest eraf blijven. De tekening moest blijven staan! Ondertussen heb ik die vochtige doek toch even kunnen bovenhalen. En ja hoor, zonder enige moeite verdwijnt de tekening weer. Jammer dat we deze stiften niet veel eerder ontdekten.

Ideaal: mooie kleuren, makkelijk aan te brengen, droogt direct op én is eenvoudig verwijderbaar. Super leuk! Jammer dat we deze stiften niet veel eerder ontdekten. Slaat de verveling bij jullie toe tijdens deze slecht-weer-vakantie? Haal dan snel de raamstiften in huis! Dolle pret gegarandeerd! 

Voortaan kunnen we onze ramen voorzien van een leuke tekening aangepast aan het seizoen of de festiviteiten. Valentijn, Pasen, verjaardagen, ...


Ondertussen werd bijna ieder raam beneden voorzien van leuke tekeningen. Ik nam het silhouette over van de meisjes op het raam. Zij tekenden de oogjes, de neus, de mond, de haartjes, de juwelen, ... Hilarisch vinden ze het. Lore gaat iedere keer ook iets verder: ze tekende onlangs een halsketting op het prinsessenkleedje dat ze aanhad. Dat vond ik niet zo'n goed idee. Maar op 1 2 3 kreeg ik de stift van het kleedje gewassen. Even later riep Elien: "Mamaaaaaa, Lore heeft op haar lippen gekleurd." Effectief: rode lippen én een oranje tong. (Achteraf gezien jammer dat ik er geen foto van genomen heb...). Een washandje gaan halen, nat gemaakt en ook nu ging het er heel makkelijk af. Oef!

Toen ik de raamstiften aanraadde aan een creatieve vriendin, vroeg ze onmiddellijk of de stiften ook afwasbaar zijn van muren en houten raamkozijnen. Dat had Lore nog niet getest. Om ze niet op ideeën te brengen, ging ik op een avond zelf aan de slag: ik tekende op de muur én het houten kader. Even laten inwerken, een vochtig doekje en zonder moeite kreeg ik de stift er weer af. Lijkt wel magisch. 


De Crayola raamstiften zijn verkrijgbaar voor een adviesprijs van 6,99 euro. Je vindt ze in verschillende speelgoedwinkels en webshops: bijvoorbeeld Fun, bol.com, ToyChamp, ...

Ik was nog niet zo bekend met Crayola. Maar ben nu helemaal gewonnen voor hun uitgebreide gamma. Naast kleurpotloden, stiften, krijt en verf zijn we ook benieuwd naar de innovatieve knutselsets: Picture Perfect, Marker Airbrush, Color Wonder, ... Kijk zeker eens op deze website voor kleurplaten, leuke knutselideetjes en spelletjes.


Meer weten?
http://www.crayola.be/nl-be/products/8-raamstiften-product/