" Wij hadden het geluk om tijdens de krokusvakantie de nieuwe expo ON/OFF van Technopolis te bezoeken. Technopolis kenden we al als het...

Super vernieuwend walhalla van nieuwe technologieën

"Wij hadden het geluk om tijdens de krokusvakantie de nieuwe expo ON/OFF van Technopolis te bezoeken. Technopolis kenden we al als het walhalla van nieuwe technologieën toegelicht, leuke proefjes en workshops. Maar deze expo was nieuw voor ons. Hier kan je aan de hand van verschillende DOE activiteiten zien wat ze tegenwoordig al met kunnen creëren met de nieuwe virtuele technologieën", vertelt mama Eve Daman.

 

"Wij zijn gestart met de VR parapente. Hier wordt  je in een echte parapente stoel vastgemaakt, krijg je een VR bril opgezet en je vliegavontuur kan beginnen. De vliegroute bepaal je zelf en wanneer je crasht krijg je (gelukkig) een herkansing als je tijd er nog niet op zit. Het vliegavontuur wordt nog extra écht door de aanwezigheid van blazers die voor de nodige wind zorgen. Wie dit avontuur te spannend vindt kan op een laptop mee toekijken hoe de anderen vliegen. We hadden dit als eerste gepland uit schrik dat er naarmate de dag vorderde een lange wachtrij zou staan. Maar halverwege de dag bleek dit toch niet het geval te zijn. Zelfs op een regenachtige zondag in de krokusvakantie hadden we niet het gevoel dat we er met té veel waren."
 

 Eve overloopt de hoogtepunten van deze gloednieuwe expo.

Stop motion video
"Er zijn 3 verschillende decors waarbij je een eigen video kan maken. Dit aan de hand van verschillende figuurtjes die je zelf plaatst. Dan neem je een foto. Je brengt veranderingen in het decor aan en je trekt terug een foto. Het is super gebruiksvriendelijk waardoor je al snel aan meer dan 40 foto’s zit en al een leuk verhaal hebt gemaakt. Onze oudste zoon koos voor het ruimte decor gezien hij gek is van alles wat ruimte te maken heeft. Onze jongste zoon koos het herfstdecor. Op het einde kan je de video ook downloaden zodat je hem achteraf nog aan vrienden of familie kan laten zien."

Rolstoel airhockey
"2 vaststaande rolstoelen waarbij onder de wielen een lichtsensor zit die de besturing detecteert. Je kan alleen of tegen een medespeler spelen. Je rolstoel verandert heel accuraat van positie naargelang hoe je de wielen draait. Heel leuk om tegen elkaar te spelen, zeker als er wat competitiedrang is. Maar het is niet gemakkelijk om zo’n rolstoel te besturen."

Fotobooth met onzichtbare effecten
"De gekende groene kleur (vroeger blauw) die bij verschillende video’s wordt gebruikt om dingen onzichtbaar te maken zijn hier beschikbaar in verschillende attributen en dekentjes. Hierdoor kan je zelf verschillende foto’s nemen waarbij je eender welk lichaamsstuk kan laten verdwijnen of doen alsof je kan vliegen.  Je originele superman/vrouw foto's zijn zéker de moeite waard! Ook hier kan je ze downloaden om met de familie te delen!"
 

Stemvervorming
"Een stemvervormer voor wie zichzelf of de andere eens als een baby, een monster of een robot wil horen. Lachen verzekerd!"

Laser

"Door middel van laser is het mogelijk voorwerpen, bewegende objecten, dieren, te projecteren alsof ze zweven in de lucht. De vis was prachtig om te zien. Het leek ons een gemakkelijkere optie voor ons eigen aquarium in huis. Geen diertjes om eten te geven of onderhoud maar wel prachtig om te zien."
 

Projectie van diepte
"Een zandbak waarbij naarmate je dieper graaft een ander kleureffect wordt weergegeven. Deze zandbak staat op een rooster waardoor de hele ruimte niet vol zand plakt. Er kan namelijk al eens gespeeld worden met zand."
 

VR klimmuur

"Wie klimmen te saai vindt komt op deze klimmuur zeker aan zijn trekken. Toeschouwers kunnen monstertjes laten projecteren op de muur waarbij je al hangend aan deze muur deze monstertjes tracht te doden."

"Dit was slechts een selectie, er zijn nog verschillende andere leuke proefjes rond emoties tonen, je eigen dj zijn en jezelf in moleculen zien en nog veel meer!! Wij zijn alvast super enthousiast over deze expo. Super vernieuwend en helemaal mee met dit digitale tijdperk. Technopolis staat voor ons: technologie uitleggen aan de hand van activiteiten. (= weinig luisteren en lezen, vooral kijken en doen!) En ook deze expo heeft dat perfect gedaan!  Wij zijn bijna 2 uur zoet geweest in deze expo. We hebben dan ook echt alles geprobeerd! En dan volgde er nog een dag technopolis waardoor het niet gemakkelijk was om daar nog eens alles uit te proberen op één dag 😊."ON/OFF is een permanente aanwinst voor Technopolis en wordt aanbevolen voor kinderen vanaf 8 jaar.
 

Meer weten?
https://www.technopolis.be/nl/bezoekers/