Iederéén verdient weleens een leuke dag vol wetenschap en technologie. Maar niet iedereen geniet van een uitstap met te veel prikkels. Daar...

Kom rustig experimenteren

Iederéén verdient weleens een leuke dag vol wetenschap en technologie. Maar niet iedereen geniet van een uitstap met te veel prikkels. Daarom organiseert Technopolis op woensdag 7 februari tussen 12u en 17u opnieuw een prikkelarme dag, compleet met een prikkelarme show, demo’s en workshops.

 

Prikkelgevoelige kinderen en volwassenen voelen zich niet veilig op een plek met te veel prikkels. Daarom probeert Technopolis op zoveel mogelijk manieren het aantal prikkels te verlagen. Ze laten niet meer dan 300 bezoekers toe en dempen zoveel mogelijk licht en geluid. Zo schakelen ze het omroepsysteem en (waar het kan) de schermen uit. Verder kan je toekomen en vertrekken wanneer je wil.

De tentoonstellingsruimte is één grote open ruimte. Dat betekent veel prikkels, maar tegelijk ook een gevoel van overzicht. Daarom bakenen ze geen zones af. Bij prikkelrijke opstellingen hangt een speciaal bordje.

Als extra ondersteuning biedt Technopolis op deze dag een visueel stappenplan en sensorische gids aan en een prikkelmand met hulpmiddelen zoals zonnebrillen, handschoenen, fidgets… 

Wordt het even te veel? Daar hebben we alle begrip voor. Daarom voorzien we 3 prikkelarme rustruimtes met o.a. (voor)leesboeken en verzwaringsknuffels om even terug op adem te komen.

Daarnaast kregen onze medewerkers een opleiding rond autisme en houden ze tijdens de prikkelarme dag een extra oogje in het zeil.Meer weten?

https://www.technopolis.be/nl/bezoekers/prikkelarme-dag/