Het nieuwe jaar is helemaal gelanceerd. Hopelijk ben jij er f ris, monter en uitgeslapen aan begonnen! Niet fris? Niet monter? Niet uitgesla...

Klaarwakker, voor uitgeslapen kinderen

Het nieuwe jaar is helemaal gelanceerd. Hopelijk ben jij er fris, monter en uitgeslapen aan begonnen! Niet fris? Niet monter? Niet uitgeslapen? Dan hebben we een boekentip voor jou! Klaarwakker, voor uitgeslapen kinderen. 


Nee, dit is niet zomaar een herkauwing van de bestaande theorieën, maar een nieuwe aanpak die door de twee auteurs is uitgewerkt én getest.
 
Twee experten die dit boek schreven omdat ze ouders écht willen helpen. Niet door hen naar therapieën te duwen die duur zijn, therapeuten die met wachtlijsten zitten. Met dit boek willen ze hun succesvolle methode delen en ouders informeren en aanleren welke zaken van belang zijn voor een goede slaap. Zodat ze zélf iets aan de situatie kunnen doen.

De schrijvers zijn in de eerste plaats slaapexpert - Lien Delamillieure is pedagoge en en Anoek D'Hoop psychologe. Hun expertise gooiden ze samen en ze richtten Shift op - een slaapexpertisebureau voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Het zijn twee zeer vlotte madammen die geloven in het 'democratiseren' van slaaptherapie en vinden dat de 'bijbel voor jonge ouders' - 'Oei, ik groei' mag aangevuld worden met 'Oef, ik slaap'-literatuur.  
 
Geen one-size-fits-all-aanpak - aanpak op 4 vlakken - voeding, routine, slaapomgeving en op maat gemaakte handvaten. Dit boek leert je zelf een eigen aanpak samen te stellen die werkt voor jouw gezin.
 
“Wij pleiten voor een aanpak waar je zelf in gelooft, zodat je sterk in je schoenen staat. Dat is belangrijker dan de aanpak zelf.” 
 
De slaap van onze kinderen houdt ons letterlijk wakker. Toch hoeft dat slapen helemaal niet zo beladen te zijn. In dit boek geven pedagoog Lien Delamillieure en psycholoog Anoek D’hoop een andere kijk op slaap bij kinderen van 0 tot 2,5 jaar. En die gaat veel verder dan onderbroken nachten (die overigens helemaal normaal zijn).
 
Een goede nachtrust begint overdag. En natuurlijk heeft elk kind zijn eigenheid en temperament en elke ouder verkiest een opvoedingssstijl, er is geen ‘one size fits all’-aanpak, het is zoeken naar een methode die voor jullie gezin werkt. Dit boek geeft (h)erkenning en inzicht in hoe slaap werkt vanuit een onderbouwde en praktijkgerichte benadering. Het geeft je ingrediënten om je eigen aanpak samen te stellen. Zodat iedereen in je gezin ‘klaarwakker’ is op de gewenste momenten (en dus niet in het holst van de nacht).Meer weten?

https://mythrasbooks.be/