Merho vierde in oktober zijn 75ste verjaardag en kondigde nog niet zo lang geleden aan dat hij zou stoppen bij De Kiekeboes. Voorbije zaterd...

Spelen met De Kiekeboes

Merho vierde in oktober zijn 75ste verjaardag en kondigde nog niet zo lang geleden aan dat hij zou stoppen bij De Kiekeboes. Voorbije zaterdag signeerde hij voor het laatst op Boektopia. Maar... is het afscheid van Merho ook het afscheid van De Kiekeboes? Nee hoor! Met het gezelschapsspel 'De verjaardagstaart' en de puzzels 'Hoog en Droog' en 'De Stedentrip' beleef je thuis nog uren plezier!

 

Het verjaardagsfeest van Fanny dreigt in het honderd te lopen, omdat iedereen vergeten is om de taart op te halen bij Bakkerij Bastaart. Wat een flater! De Kiekeboes moeten hun beste beentje voorzetten om van Fanny’s verjaardag toch een succes te maken en de taart tijdig op het feest te krijgen. Zal het hen lukken en kan Fanny ongestoord vieren? Of moet ze haar eigen verjaardag redden en de taart zelf ophalen?

 

De Kiekeboes rennen van hot naar her door het dorp. Door de vragen, raadsels en puzzels die op hun pad komen op te lossen, kunnen ze telkens een stukje van de taart verdienen. Maar er liggen natuurlijk ook gevaren op de loer! Wie als eerste de volledige taart weet te verzamelen, redt het feest en wint het spel.
 

De verjaardagstaart is een bordspel in de alom bekende stijl van De Kiekeboes. Rond het spelbord is plaats voor twee tot zes zoetekauwen vanaf 8 jaar. De gemiddelde speelduur bedraagt 45 minuten. Maar als dat niet voldoende voor je is, kun je het spel steeds opnieuw spelen. Op één been kun je niet staan en dat geldt ook voor taart, toch?!


Slecht weer buiten en donkere dagen: het puzzelseizoen is begonnen! Marcel plant een ballonvaart voor Charlotte, Fanny en Konstantinopel als verrassing. Niet alle gezinsleden zijn echter even heldhafitg... Wie heeft last van knikkende knieën? En wie voelt zich vrij als een vogeltje? Leg de 1000 puzzelstukjes snel op de juiste plek, ga mee de hoogte in en ontdek hoe de familie Kiekeboe het maakt in de lucht.

De avonturen van de Kiekeboes spelen zich niet enkel onder hun kerktoren af. Integendeel, je zou hen bijna wereldreizigers kunnen noemen. Ze doen allerlei obscure plaatsen aan en komen op plekken waar je nooit eerder van hoorde. Maar ook grote en minder grote steden schrikken hen niet af. Reis mee naar Amsterdam, New York, Antwerpen, Brugge en De Haan. Leg de 1000 puzzelstukjes op hun plaats en ontdek wat de familie zoal meemaakt tijdens de stedentrips.

 

Meer weten?

https://www.pelckmansuitgevers.be