Ik ben leerkracht aardrijkskunde. Hier slingert dus altijd ergens wel een atlas rond. Op de kamer van de oudste dochter staat een wereldbol....

De wereld aan je voeten

Ik ben leerkracht aardrijkskunde. Hier slingert dus altijd ergens wel een atlas rond. Op de kamer van de oudste dochter staat een wereldbol. En nu... staat er ook eentje op de kamer van mijn jongste dochter. En niet zomaar eentje! Een interactieve! #publiciteit

 

Clementoni bracht een gloednieuwe interactieve wereldbol uit. Deze wereldbol met sprekende pen leer je meer over de continenten, landen en hoofdsteden. Maar je leert ook bij over de grootte van de landen, de munteenheden, de taal, het volkslied, de bevolking, het reliëf en nog zoveel meer. Verwacht je aan een heerlijke hoeveelheid leuke weetjes.

 

Je krijgt de wereld kant-en-klaar in een doos. Op het voetstuk zit de interactieve pen en je leest er alle opties. Er staat ook een kaart van Benelux op met onze Belgische provincies en provinciehoofdsteden. Handig, want die moet je kennen in de lagere school én in het secundair onderwijs. Een handleiding zit er niet bij, maar die heb je echt niet nodig. Het wijst zichzelf uit. Neem de pen, bekijk waarover je wil leren en... start. Starten kan trouwens meteen, want er zitten 2 AAA-batterijen in het toestel. Die krijg je erbij.

De wereld verdient een mooi plekje in je living of je kamer. En die wereld neemt plaats in, dat is logisch. Vooral de voet maakt dat dit toch wat ruimte in beslag neemt. En dat vind ik bij dit speelgoed he-le-maal niet erg. Mooi om naar te kijken, toch? Die wereldbol!

 

De stem van de wereldbol die had net iets attractiever en expressiever gemogen. Het is duidelijk een computerstem. Heel soms versta je de man niet en dan moet je even gokken, want herhalen doet hij niet. Maar na 4 keer fout proberen, geeft hij je al een volgende opdracht. Oortjes open dus. Wat handig is, en dat mist bij sommig interactief speelgoed, is de volumeknop. Hij kan luider of zachter praten. 


Je kan jezelf (of iemand anders) ook uitdagen met een interactieve quiz. Je hebt keuze uit 3 niveaus. Super leuk om te doen! Voor jong en oud. Wedden dat het ook bij jou begint te kriebelen om mee te doen. Voor je het weet, neem je de pen over, laat je je kinderen zien hoeveel jij van de wereld weet én begin je de praten of discussiëren met de robotstem die je hoort.


Deze wereldbol biedt meer dan drie uur aan boeiende audio-informatie, variërend van weetjes tot wereldmuziek. En als dat nog niet genoeg is, kan je de bijhorende app induiken. Daar kan je de wereld van dieren, monumenten, culturen en wonderen van over de hele wereld verkennen en bestuderen. Die app is voor ons niet nodig, wij hebben genoeg aan de wereldbol zelf.Meer weten?

https://nl.clementoni.com/