Er is weer heel wat nieuws in stripland. Kijk snel mee naar de nieuwste strips: ontdek, verslind én bewonder.  

Nieuws uit stripland

Er is weer heel wat nieuws in stripland. Kijk snel mee naar de nieuwste strips: ontdek, verslind én bewonder.

 

CAMILLE de strip, 2 In vuur en vlam!

Door een ongelukje met een kaars breekt er een kleine brand uit in Camilles kamer, die haar papa gelukkig snel kan blussen. Daardoor moet Camille nu een tijdje bij haar grootouders logeren, maar dat vindt ze helemaal niet erg. Nu haar oma steeds vergeetachtiger wordt, kan ze immers mee een oogje in het zeil houden. Het grootste probleem is dat zij en haar vrienden nu geen plek meer hebben om te repeteren. En binnen twee weken hebben ze een optreden! Moustache trekt zich van alle heisa niets aan en speelt vrolijk met een klein sleuteltje dat hij ergens heeft gevonden. Zou dat sleuteltje van het oude, lege stationsgebouw kunnen zijn? Waar oma vroeger koffie, wafels en snoep verkocht? Aangezien ze nog steeds op zoek zijn naar een repetitieruimte, besluiten de vrienden dat het geen kwaad kan om eens een kijkje te gaan nemen. Maar ze krijgen als snel de indruk dat ze daar niet bepaald welkom zijn…

 

Vertongen en Co, 41 De vierpotige president

Mark moet van Bieke dringend een job zoeken. Die vindt hij al vrij snel als medewerker op de ambassade van Islas Tortillas. De president van dat land komt op bezoek en Mark moet voor hem zorgen. De president blijkt echter een… ezel te zijn! Tijdens de laatste verkiezingen hebben de kiezers deze verkozen boven de echte politici. Mark moet het beste maken van de ongewone situatie. In het Zilton Hotel blijkt de president niet welkom te zijn in de presidentiële suite. De ezel belandt dan maar op de weide achter het huis van Fernand. Mark moet vervolgens het bezoek van de president aan het Europees Parlement regelen, maar er duikt een huurmoordenaar op...

Merho. Of moet ik er een tekeningetje bij maken?
Als wetenschappers over een paar eeuwen willen weten wat de Vlaming zoal bezighield aan het begin van de 21ste eeuw volstaat het de integrale stripreeks De Kiekeboes te lezen. De grote maatschappelijke veranderingen krijgen er immers steeds hun weerslag in. Daarmee is De Kiekeboes veel meer dan een veelgelezen en geestige stripreeks met alom bekende personages.
 
Merho. Of moet ik er een tekeningetje bij maken? verschijnt naar aanleiding van de 75ste verjaardag van de stripauteur en bevat een schat aan beeldmateriaal. In korte columns haalt Merho daarnaast herinneringen op aan belangrijke mensen uit zijn persoonlijke en artistieke leven. Verder bevat het boek een up-to-date versie van het Zwart op wit-interview uit 2013, waarin Merho openhartig terugblikt op zijn loopbaan als stripmaker. Afgesloten wordt het boek met een essay van logicus-filosoof Jean Paul Van Bendegem, die op geheel eigen wijze zijn fascinatie voor De Kiekeboes fileert. 

1 Het Verhaal van Vlaanderen strip integraal

Het Verhaal van Vlaanderen in stripvorm! Dé graphic novel van de langverwachte tv-reeks! Deze prachtige graphic novel neemt je mee op sleeptouw doorheen de geschiedenis van Vlaanderen. Kruip in de (dieren)huid van de neanderthalers, graaf in het verleden van het Graafschap Vlaanderen, draaf mee in het Gulden Spoor van de ridders… Volg hoe ons geuzenvolkje door de jaren heen het juk van de bezetter afwerpt om te komen tot een moderne, onafhankelijke samenleving. Aan de hand van grootse gebeurtenissen en (ogenschijnlijk) kleine anekdotes loodsen Harry De Paepe en Frodo De Decker je doorheen de geschiedenis van het grondgebied dat we vandaag Vlaanderen noemen. 

 

 

Meer weten?

https://www.standaarduitgeverij.be/