In ‘De krijtkampioen’, het 370ste album van de Suske en Wiske-reeks én het laatste getekende door Luc Morjaeu, maak je kennis met Wanda, een...

Op nostalgisch avontuur in het nieuwe Suske en Wiske-album ‘De krijtkampioen’!

In ‘De krijtkampioen’, het 370ste album van de Suske en Wiske-reeks én het laatste getekende door Luc Morjaeu, maak je kennis met Wanda, een ondertussen bejaard jeugdvriendinnetje van Willy Vandersteen.

 

De geestelijke vader van Suske en Wiske krijtte in zijn jeugd zijn verhalen gewoon op de stoep. Wanda fluisterde de jonge Willy ideetjes in, tot ze voorgoed vertrok naar Canada. Willy bleef boos achter. Jaren later wil Wanda weten hoe het Vandersteen vergaan is, en doet daarom beroep op onze helden. Met behulp van professor Barabas brengen ze de vroegere verhalen op de stoep weer tot leven. En komt Wanda te weten of Vandersteen boos gebleven is op haar...

Nabilla Ait Daoud, schepen van cultuur in Antwerpen: “Suske en Wiske zijn rasechte Antwerpse bengels, zoals de jonge Willy Vandersteen dat zelf ook was. Hij liet hen de avonturen beleven die hij als kind van de Seefhoek op de stoep tekende voor zijn vriendjes uit de buurt. De immense populariteit van de twee striphelden is in grote mate te danken aan dat typisch Antwerpse DNA. Deze hommage aan stripkunstenaar Vandersteen is dus meer dan verdiend.
   
‘De krijtkampioen’ is een razend spannend en heerlijk nostalgisch album, met tal van knipogen naar andere albums en reeksen van Willy Vandersteen. Maar bovenal is het een prachtige hommage aan de Antwerpse grootmeester van de negende kunst. ‘De krijtkampioen’ ligt vanaf gisteren, 6 september, in de winkelrekken.


  
Wie niet genoeg krijgt van ‘De krijtkampioen’ kan Willy Vandersteen achterna tijdens OP STAP MET DE KRIJTKAMPIOEN, een doe-en speurtocht voor jong en oud doorheen de Antwerpse binnenstad. Pik je plannetje op, ontcijfer onderweg het geheime codewoord, en maak kans op een van de vele prachtige prijzen! Alle praktische info vind je hier.

En ook klassen uit het basisonderwijs kunnen in de prijzen vallen, door mee te doen aan DE KRIJTSTRIJD. Welke klas kan het mooiste Suske en Wiske-personage tekenen in krijt? Wie wil meedoen, registreert zich eerst hier, maakt een foto van hun creatie, en stuurt die op naar Standaard Uitgeverij. De winnaars mogen zich verwachten aan een bezoek van Suske en Wiske, een uitstapje naar het Suske en Wiske Museum of een heuse klasbibliotheek!

 

 

Meer weten?

https://www.standaarduitgeverij.be/