Je hoeft niet ontzettend ver weg te gaan voor leuke uitstapjes. Wat dacht je van uitjes in Koksijde-Oostduinkerke? We zetten er enkele op ee...

Uitjes in Koksijde-Oostduinkerke

Je hoeft niet ontzettend ver weg te gaan voor leuke uitstapjes. Wat dacht je van uitjes in Koksijde-Oostduinkerke? We zetten er enkele op een rijtje.


Terug naar de middeleeuwen
Ridders en prinsessen, op zaterdag 12 augustus nodigt de iconische Duinenabdij jullie uit voor een heuse familiedag. Tijdens Feest in de Abdij stap je in een figuurlijke teletijdmachine. Je bewondert indrukwekkende roofvogels en theaterstukken. Je danst ook op middeleeuwse muziek en komt vanalles te weten over oude ambachten.

Klik hier voor meer info.

 

Proeven van de lekkerste vis
De lekkerste vis? Die eet je natuurlijk aan onze Belgische kust. Deze zomer doen jij en je kids zich elke vrijdagavond tegoed aan heerlijke vishapjes op het binnenplein van NAVIGO, het nationaal visserijmuseum. Tijdens deze Folkloreavonden dansen jullie op de muziek van enkele fantastische bands. En nemen jullie deel aan toffe workshops.

Klik hier voor meer info.

Unieke springkastelen
Hun overtollige energie, die raken je kinderen nergens beter kwijt dan op een reuzegroot springkasteel. Op 23 augustus hoppen ze van het ene bijzondere springkasteel naar het andere, tijdens het Fruitspringkastelenfestival. En alsof dat nog niet genoeg is, springen je kinderen rond op de muziek van Piet Piraat, 2Fabiola en Sylver.

Kinderspeeldorp Baaldje Kids
Duid 26 augustus alvast met fluo aan. Want dan verandert Sint-Idesbald in een waanzinnig leuk kinderdorp. Baaldje Kids trakteert groot en klein op de meest geweldige avonturen. Zo wagen de jongste kinderen zich aan een uitdagend kleuterparcours. Terwijl grote broer of zus urenlang klimt, klautert én schaterlacht.

Klik hier voor meer info.

Zwemmen in openlucht
Ooit al in het openluchtzwembad van Koksijde-Oostduinkerke gezwommen? Het is het enige publieke zwembad in ons land met zicht op zee. Sportievelingen trekken er baantjes van 25 meter. Terwijl de kleintjes ronddobberen in het peuter- en kleuterbad.

Bouwen met LEGO®-blokjes
Steken jouw kinderen dolgraag LEGO®-meesterwerken in elkaar? Tussen 1 juli en 26 augustus doen je kids tonnen inspiratie op tijdens Koksijde bouwt met LEGO®. Ze bewonderen er de indrukwekkende creaties van Amazings en laten hun fantasie de vrije loop in de speelruimte. Ook in het Abdijmuseum pronkt een knappe LEGO®-opstelling.

Klik hier voor meer info.

Leven als een monnik
Wist je dat er ooit een hele gemeenschap monniken in Koksijde-Oostduinkerke leefden? Tijdens de workshops Familie@TenDuinen graaf je in hun verleden en rijke cultuur. Op verschillende vrijdagen in de zomervakantie kan je tijdens zo’n workshop bijleren over de middeleeuwen en het leven van de monniken in de imposante Duinenabdij. Telkens afgestemd op een bepaalde leeftijdscategorie.

Klik hier voor meer info.


Jommeke achterna
Koksijde-Oostduinkerke inspireerde heel wat beroemde artiesten. Ook Jef Nys, de bedenker van Jommeke, bracht hier een deel van zijn leven door. In het voormalige vissershuisje Nys-Vermoote treed je in zijn voetsporen en grasduin je door zijn authentieke tekeningen. Je bent er zelfs getuige van de historische evolutie van Koksijde.

Klik hier voor meer info.

 

Skeletten observeren
De natuur laat zich van haar meest boeiende kant zien in MuseOs. Hier wandelen jij en je kinderen tussen oeroude skeletten en gigantische schedels van zoogdieren, vogels en reptielen. Je botst er zelfs op enkele uitgestorven diersoorten. Zo herbergt het museum een oerosschedel van maar liefst 120.000 jaar oud!

Klik hier voor meer info.Meer weten?

https://www.visitkoksijde.be