Spontaan beginnen lachen? Zonder blozen op en neer springen? Of plots WOW roepen? Dat effect heeft zowel Technopolis als K3 op kinderen. Wan...

“K3 en Technopolis? Daar zit muziek in!”

Spontaan beginnen lachen? Zonder blozen op en neer springen? Of plots WOW roepen? Dat effect heeft zowel Technopolis als K3 op kinderen. Wanneer beiden dus de handen in elkaar slaan, dan kan dat niet anders dan vonken geven. Gisteren klonk tromgeroffel in Technopolis, want eindelijk was het zover.

 

Vandaag werd een campagne gelanceerd om in Technopolis de favoriete experimenten van Hanne, Marthe en Julia te gaan ontdekken. K3 is namelijk dol op wetenschap en hoopt dat al haar fans dat ook worden. Die boodschap zit ook in de nieuwe videoclip van Sprookjesboek, die niet toevallig in Technopolis werd opgenomen.


Gisteren werd in het doe-centrum in Mechelen de samenwerking tussen Technopolis en K3 officieel gemaakt. Dat gebeurde tijdens een wervelende show met muziek en geen klein beetje spektakel. Hanne, Marthe en Julia konden niet aan het feest ontbreken en toonden aan de aanwezige kinderen hun favoriete experimenten in Technopolis.
 
Ook Vlaams minister van Innovatie Jo Brouns was aanwezig en begaf zich samen met Technopolis-vlogster Zanne en Kobe Van Herwegen op het podium.
"Toen ik hoorde dat K3 en Technopolis gingen samenwerken, klonk dat als muziek in de oren. Samen slagen ze er ongetwijfeld in om nóg veel meer kinderen dol te maken op wetenschap. In Technopolis vonden ze al de perfecte plek om te ontdekken hoe leuk wetenschap is, maar soms hebben kinderen net dat extra duwtje in de rug nodig. Daarvoor zijn positieve rolmodellen zoals Hanne, Marthe en Julia, die overal verkondigen hoe leuk zij wetenschap vinden, héél belangrijk."

 


 
 

Als K3 het leuk vindt… dan vinden hun fans het zonder twijfel ook leuk. Met die redenering in het achterhoofd, roept Technopolis alle K3-fans op om de favoriete experimenten van Hanne, Marthe en Julia te gaan ontdekken. Deze hebben – hoe kan het ook anders – een leuke link met muziek en dans, en kregen voor de gelegenheid een K3-jasje.
 
Zo kunnen K3-fans via de buizenpiano, de favoriete opstelling van Hanne, vanaf nu het liedje Waterval spelen. Met de lievelingsopstelling van Marthe, een muziektafel om met blokken muziek te samplen, kunnen bezoekers nu ook aan de slag met geluidsfragmenten van K3. Julia’s favoriete opstelling Maak een video kreeg dan weer een speciale achtergrond met knipogen naar het K3-lied Sprookjesboek.

 


 
 

Verder werd speciaal voor de fans van K3 de gloednieuwe opstelling Dans met K3 in het leven geroepen. Bezoekers dansen tegen een greenkey op de K3-liedjes Mango Mango, Sprookjesboek en Waterval en zien zichzelf zo samen met K3 dansen.

Tot slot werd in het Kinder-doe-centrum een gigantische vlinder gezet, waarbij kinderen, net als K3, tussen de vleugels kunnen poseren en doen alsof ze zelf een vlinder zijn.

Julia: "Wetenschap is verrassend cool! Zeker in Technopolis. We hebben er geleerd dat er in álles wetenschap zit. In onze liedjes en in onze video’s. Zelfs in onze dansjes!"
 
Marthe: “Het belangrijkste dat wij geleerd hebben? Dat wetenschap héél leuk en helemaal niet zo moeilijk is.
 
Hanne: “Ik zou iedereen aanraden om een keertje naar Technopolis te gaan en onze favoriete experimenten zelf uit te proberen.
 
Ook wie deze zomer niet naar Technopolis gaat, zal zien dat K3 in Technopolis was. Hanne, Marthe en Julia zijn er niet alleen gaan experimenteren, maar ze hebben er ook de nieuwe videoclip van Sprookjesboek opgenomen. Een ideale setting voor een lied dat start met de tekst “Als ik een wetenschapper was”.
 
Via de videoclip weten Technopolis en K3 kinderen in heel Vlaanderen te bereiken. Ook dat is belangrijk, want Technopolis probeert via alle activiteiten echt iederéén te tonen hoe leuk wetenschap is, ook wie niet tot in het doe-centrum in Mechelen geraakt.

Voor Technopolis is K3 de ideale ambassadeur voor de wetenschap. Enerzijds heeft K3 een grote invloed op enorm veel kinderen. Anderzijds doorbreken de zangeressen het stereotiepe beeld van mensen die wetenschap leuk vinden of aan wetenschap doen. Om duidelijk te maken dat écht iedereen met wetenschap aan de slag kan, is dat bijzonder waardevol.
"Wanneer kinderen te weten komen dat Hanne, Marthe en Julia naar Technopolis zijn geweest en hier de tijd van hun leven hadden, dan is de kans heel groot dat ze net zoals hun heldinnen ook willen komen experimenteren. Zo kunnen we heel wat kinderen warm maken voor wetenschap, die we anders niet hadden bereikt.
 
Met een beetje geluk, denkt binnenkort iedereen die aan K3 denkt spontaan ook aan Technopolis en omgekeerd. Als het van mij afhangt, is dit nog maar het begin van een mooie samenwerking. Samen met K3 veroveren we álle kinderharten met wetenschap en muziek. K3 en Technopolis? Daar zit muziek in!
", vertelt Stephane Berghmans, CEO Technopolis.

Tot slot is het mooi meegenomen voor Technopolis at er heel wat meisjes fan zijn van K3. Per slot van rekening zijn er nog altijd meer meisjes dan jongens die denken dat wetenschap niet voor hen is. Via de campagne hoopt Technopolis ook daar verandering in te brengen.
Technopolis swingt met deze campagne niet alleen de zomer maar ook vrolijk het najaar in. Nog tot en met de kerstvakantie staat Technopolis  in het teken van K3. Vanaf het moment dat bezoekers de parking oprijden, door de ingang wandelen en de expo's betreden, is het duidelijk dat er van alles rond K3 te beleven valt.

Technopolis hoopt dat de magie van K3 haar effect niet zal missen en in de zomervakantie voor een recordaantal bezoekers zal zorgen. Wordt vervolgd!Meer weten?

https://www.technopolis.be/nl/bezoekers/