Weerbaarheid en grenzen aangeven zijn actuele onderwerpen. Het is belangrijk dat kinderen hier al vroeg over leren, op een luchtige en toega...

Maar hoe dan?!

Weerbaarheid en grenzen aangeven zijn actuele onderwerpen. Het is belangrijk dat kinderen hier al vroeg over leren, op een luchtige en toegankelijke manier.

 

Dit boek gaat verder dan alleen seksualiteit en focust op lichamelijke integriteit in brede zin. Hoe weet je wat je niet en, net zo belangrijk, wat je wél wilt? En hoe geef je dit aan bij anderen? Hoe ga je om met je eigen grenzen en met die van een ander? Het is een boek dat kinderen zelf kunnen lezen en tegelijkertijd een manier voor ouders om met hun kinderen over deze onderwerpen te praten.

Het is een van de belangrijkste dingen die je een kind mee kunt geven: weten hoe je je eigen grenzen bewaakt. Hoe je als kind kunt zeggen wat je wel of niet prettig vindt en dat je weet dat die keuze gerespecteerd moet worden. Dus als een tante of oom je een zoen wil geven en je wil dit liever niet, dat je dat moet kunnen zeggen.

Net zo belangrijk is het om kinderen te leren hoe ze duidelijk kunnen maken wat ze juist wél willen of fijn vinden. Dit boek geeft kinderen handvatten om hun eigen grenzen te herkennen en te bewaken én om hun wensen kenbaar te maken.

 


Meer weten?

https://www.standaarduitgeverij.be/product/maar-hoe-dan-9789021684079/?mc_cid=29dcba4150&mc_eid=72cd0ea510